Ексклюзиви
понеділок, 02 червня 2008 20:00

Ющенко хоче поговорити з Московським і Вселенським патріархами

Президент України Віктор Ющенко сподівається, що відзначення 1020-ї річниці Хрещення Київської Руси стане кроком до єднання усіх православних церков.

Про це на брифінгу для преси повідомила прес-секретар Президента України Ірина Ванникова.

За її словами, сьогодні в активному режимі продовжується підготовка до відзначення 1020-ї річниці Хрещення Київської Руси.

Глава держави приділяє значну увагу підготовці до гідного відзначення цієї дати. "І хоча це не в повній мірі кругла дата, Президент України вважає, що її відзначення має стати одним із поштовхів до початку широкого діалогу в суспільстві, кроком до єднання усіх православних церков. Це свято має ще раз нагадати, що саме з Києва християнство поширювалося по всій Київській Русі", - сказала І.Ванникова.

Вона розповіла, що цього тижня Президент планує провести низку розмов, у тому числі у телефонному режимі, з главами основних християнських конфесій світу. Зокрема, сьогодні відбудуться телефонні розмови В.Ющенка із Вселенським Патріархом Варфоломієм та з Патріархом Московським і Всієї Русі Алексієм II.

Крім того, за словами І.Ванникової, цього тижня відбудеться чергове засідання Організаційного комітету з підготовки та відзначення в Україні 1020-річчя Хрещення Київської Руси, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко хоче поговорити з Московським і Вселенським патріархами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути