четвер, 28 серпня 2008 19:52

Ющенко хоче брати активну участь у відновленні цілісності Грузії

Президент Віктор Ющенко заявляє, що Україна розраховує на об"єднання зусиль міжнародної спільноти щодо відновлення територіальної цілісності Грузії та заявляє про свою готовність брати активну участь у цьому процесі.

Про це Ющенко заявив під час телефонної розмови з Генеральним секретарем Ради Міністрів ЄС - Верховним Представником ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Хав"єром Соланою, повідомляє прес-служба президента.

У ході розмови головна увага була присвячена обговоренню ситуації навколо Грузії.

Ющенко також поінформував співрозмовника, що позиція України полягає в засудженні рішення керівництва Росії про визнання незалежності Південної Осетії та Абхазії.

Солана високо оцінив позицію України з перших днів розгортання конфлікту та відзначив важливість ініціатив та кроків Президента України, спрямованих на врегулювання ситуації.

Солана поінформував Ющенка про позачерговий саміт ЄС, який відбудеться 1 вересня у Брюсселі з метою обговорення грузинсько-російського конфлікту.

Сторони також обговорили питання європейської інтеграції України.

Ющенко наголосив, що в Україні великі сподівання покладаються на рішення Дванадцятого Саміту Україна - ЄС, який відбудеться у м. Евіан (Франція) 9 вересня ц.р, повідомляє Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Ющенко хоче брати активну участь у відновленні цілісності Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі