середа, 21 січня 2009 16:02

Ющенко хоче бачити фінансовий план "Нафтогаза"

Ющенко хоче бачити фінансовий план "Нафтогаза"

Президент Віктор Ющенко пропонує уряду до засідання РНБО прийняти необхідні рішення, затвердити збалансований фінансовий план НАК "Нафтогаз України" та представити його для ознайомлення членам Радбезу.

У своєму листі до прем"єр-міністра Юлії Тимошенко він наголосив, що значне розбалансування фінансових потоків "Нафтогазу України" несе ризик національній безпеці держави, повідомляє прес-служба президента.

Глава держави нагадав, що підписані контракти на постачання природного газу з території Російської Федерації вимагають додаткових витрат на його закупівлю у сумі більш як 25 млрд. грн..

Окрім того, "Нафтогаз України" повинен виконати фінансові зобов"язання перед кредиторами майже на 26 млрд. грн. без урахування позик, які були надані українськими банками та які будуть вимагати пролонгації, наголосив Ющенко.

"Отже, виникає серйозна небезпека розбалансування фінансових потоків НАК "Нафтогаз України". Очевидно, що цей ризик вимагає серйозних змін бюджетної та урядової політики", - вказав він.

"Необхідно прийняти цілу низку рішень, зокрема, щодо перегляду нормативів витрачання природного газу, створення резервних запасів мазуту, стимулювання економії газу, припинення виробництва електроенергії з його використанням і переходу на використання вугілля власного виробітку, альтернативних джерел енергії тощо", - відзначив президент.

Саме через те, що значне розбалансування фінансових потоків "Нафтогазу" несе ризик національній безпеці України, президент власне й ініціював розгляд цього питання на засіданні Ради національної безпеки і оборони України, сказано в листі.

Як відомо, засідання РНБОУ призначено на п"ятницю, 23 січня.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Ющенко хоче бачити фінансовий план "Нафтогаза"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі