середа, 31 жовтня 2007 15:07

Ющенко готовий віддати людям Януковича портфелі міністрів

Ющенко готовий віддати людям Януковича портфелі міністрів
Президент Віктор Ющенко готовий підтримати ідею надання посад у керівництві парламенту або уряді представникам опозиції, якщо це послужить забезпеченню більш конструктивних відносин більшості і меншості.

Про це він сказав журналістам у Бухаресті в середу.

"Якщо для того, щоб забезпечити конструктивні відносини більшості і меншості у парламенті, потрібно поділитися місцями в керівництві парламенту, я буду першим, хто буде підтримувати таку ідеологію", - заявив президент.

"Якщо для цього потрібно буде поділитися місцями в уряді, я першим буду підтримуватися таку стратегію", - додав він.

Ющенко підкреслив, що найважливіше - це забезпечити реалізацію загальнонаціональних пріоритетів, що повинні забезпечити об"єднання нації.

"Загальнонаціональні пріоритети повинні об"єднати націю, не портфелі, не крісла", - зазначив президент.

Тому, за його словами, необхідно почати конструктивний діалог між парламентською більшістю й опозицією.

Крім того, Ющенко вважає за необхідне почати роботу українського парламенту в терміни, про які домовлялися раніше, без затягування цього процесу:

"Якщо ми говоримо про нормалізацію роботи українського парламенту, що в останні роки був детонатором, що не дає спокою українському суспільству..., я упевнений: нам потрібно починати з того, щоб якомога швидше організувати нормальну роботу українського парламенту".

"Нам не потрібно затягувати перше засідання (парламенту) і потрібно починати його в першій декаді (листопада), як про це і домовлялися", - додав він.

На сьогоднішній день про намір створити в парламенті коаліцію заявляють БЮТ і "НУ-НС". При створенні такої коаліції Партія регіонів, за її заявою, буде в опозиції.


За матерілами: Українська правда, Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко готовий віддати людям Януковича портфелі міністрів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі