понеділок, 07 травня 2007 15:43

Ющенко готовий призупинити указ про розпуск Ради

Заступник керівника Секретаріату президента Іван Васюник не виключає, що Віктор Ющенко може призупинити свій указ про розпуск парламенту на підставі домовленостей робочої групи з підготовки дострокових виборів народних депутатів.

Васюник висловив сподівання, що на засіданні робочої групи після перерви будуть погоджені всі необхідні документи.

Відповідаючи на запитання, чи може президент призупинити свій указ, він відповів, що це може відбутись, як зазначав Ющенко, за умови синхронного прийняття рішень Верховною Радою і президентом.

"Якщо сьогодні до вечора ми погодимо всі проекти рішень ВР, то, безперечно, президент своїм рішенням дасть можливість провести повноцінне засідання ВР завтра", - сказав Васюник.

На його думку, за ключовими позиціями пакету "політичного компромісу" сторони досягли домовленості на 80-85%. Зараз іде тривала дискусія щодо змісту постанови ВР про забезпечення проведення чесних і прозорих парламентських виборів.

"Ми маємо переконання, що та атмосфера в робочій групі, яка існувала і в суботу, і сьогодні до обіду у більшості її учасників, вона дозволить до вечора сьогоднішнього дня прийняти і погодити основні рішення", - зауважив заступник глави Секретаріату президента.

Він відмовився коментувати позицію комуністів на переговорах, водночас зауваживши, що після досягнення домовленості між президентом і прем"єр-міністром у деяких у деяких політичних сил є "ще момент певного психологічного несприйняття такого швидкого рішення, і сторона опозиції, сторона президента з розумінням ставиться до такої позиції", пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Ющенко готовий призупинити указ про розпуск Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі