середа, 29 жовтня 2008 18:57

Ющенко доручив відпрацювати з ЄС захист при загрозі Україні

Президент Віктор Ющенко доручив Міністерствам закордонних справ, внутрішніх справ і оборони до 2010 року відпрацювати з ЄС механізм термінових політичних консультацій у випадку появи загроз суверенітету, територіальній цілісності і непорушності кордонів України.

Про це йдеться в указі 883/2008 від 1 жовтня, повідомляють Українські новини.

Цим указом Ющенко затвердив план заходів щодо реалізації домовленостей за результатами саміту "Україна-ЄС" і доручив Кабінету міністрів забезпечити його виконання.

Зокрема, Ющенко доручив МЗС, МВС, Міноборони, Міністерствам економіки, юстиції і фінансів до кінця 2008 року передбачити під час доопрацювання держбюджету-2009 необхідне фінансування забезпечення участі України в миротворчій і поліцейській місіях ЄС.

Крім цього, президент доручив цим міністерствам до червня 2009 року відпрацювати практичні механізми залучення України до операцій ЄС з врегулювання криз.

При цьому Ющенко зобов"язав МЗС, МВС, Міноборони, Мінекономіки, Мін"юст і Мінфін до червня 2009 року відпрацювати питання можливої участі України в майбутній операції ЄС з врегулювання кризи в Грузії.

Також президент доручив МНС і МЗС до кінця 2008 року вжити заходів щодо підписання адміністративної угоди про співробітництво між Україною та ЄС у надзвичайних ситуаціях.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко доручив відпрацювати з ЄС захист при загрозі Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі