пʼятниця, 29 лютого 2008 08:01

Ющенко доручив Тимошенко попіклуватися про надра

Ющенко доручив Тимошенко попіклуватися про надра
Президент Віктор Ющенко доручив Кабінету міністрів розробити й подати на розгляд Верховної Ради пакет законопроектів із вдосконалення вивчення, використання й охорони надр.

Про це сказано в указі президента "Про деякі заходи щодо вдосконалення регулювання гірничих відносин".

Зокрема, Ющенко доручив Кабміну розробити й подати на розгляд Верховної Ради в тримісячний строк законопроекти про внесення змін до кодексу про надра і Земельного кодексу.

Також президент доручив подати законопроекти про внесення змін до закону про розподіл продукції при розробці надр та інших законодавчих актів зі впровадження спрощеного порядку надання ділянок під видобуток корисних копалин загальнодержавного значення.

Крім цього, Кабміну доручено розробити й подати на розгляд Ради до 1 січня 2009 року законопроекти про спеціальні дозволи на використання надр, про внесення змін до загальнонаціональної програми розвитку мінерально-сировинної бази до 2010 року з уточнення її завдань і продовженні дії програми до 2030 року.

Відповідно до тексту указу, Ющенко також доручив Кабміну спільно зі Службою безпеки України, Генпрокуратурою провести протягом 6 місяців перевірку дотримання вимог законодавства при наданні спеціальних дозволів на використання надр.

27 лютого Кабмін затвердив порядок проведення в 2008 році аукціонів із продажу спеціальних дозволів (ліцензій) на користування надрами.

Кабмін має намір ініціювати вдосконалення закону про угоди про розподіл продукції при розробці надр. Закон про угоди про розподіл продукції був прийнятий в 1999 році, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко доручив Тимошенко попіклуватися про надра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі