понеділок, 03 березня 2008 13:22

Ющенко доручив Тимошенко допомогти Черновецькому

Президент Віктор Ющенко доручив прем"єр-міністрові Юлії Тимошенко вжити заходів із запобігання фінансово-будівельних афер. Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента.

Відповідно до повідомлення, відповідний лист Президент направив прем"єр-міністрові.

У цьому листі Ющенко зазначає, що розширення фінансово-будівельних афер в Україні в останні роки набуває загрозливих масштабів.

Зараз від шахрайських дій у сфері будівництва житла постраждали тисячі людей.

Президент вважає неприпустимим появу нових структур, на зразок групи компаній "Еліта-Центр", "Агробудпереробка" і "Київвисотбуд".

При цьому Ющенко зазначає, що від експертів ринку й потерпілих надходять пропозиції, серед яких: удосконалення законодавства в сфері містобудівної діяльності, забезпечити платіжний моніторинг у будівельній сфері, підвищити відповідальність місцевих органів влади, увести реєстр забудовників.

Запропоновано також увести обов"язкову звітність будівельних компаній і інвестиційних фондів про наявність залучених коштів фізичних осіб і ході будівельних робіт, заборонити рекламу й продаж до одержання дозволів на будівництво.

Ющенко попросив Тимошенко обробити ці пропозиції й проінформувати його про результати до 1 липня 2008 року.

Ющенко оголосив догану меру Києва Леоніду Черновецькому за незадовільну роботу Київміськадміністрації із забезпечення житлом вкладників "Еліта-Центру".

Зараз ви читаєте новину «Ющенко доручив Тимошенко допомогти Черновецькому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі