неділя, 28 вересня 2008 11:02

Ющенко доручив Огризку з`ясувати долю українських моряків

Ющенко доручив Огризку з`ясувати долю українських моряків
У зв`язку з аварією та затопленням вантажного судна "Толстой" у Чорному морі поблизу Болгарії Президент України Віктор Ющенко дав доручення міністру закордонних справ України Володимиру Огризку вжити вичерпних заходів з метою з`ясування долі українських моряків і в разі потреби надати необхідну допомогу.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

О 4 годині ранку 27 вересня поблизу мису Емін неподалік територіальних вод Болгарії в результаті сильного шторму зазнало катастрофи вантажне судно "Толстой" під прапором КНДР.

Перший віце-прем`єр-міністр України Олександр Турчинов доручив МЗС, МНС і Мінтрансу з`ясувати обставин аварії судна, а також те, скільки українців перебувало на його борту, організувати їхній пошук і надати всю необхідну інформаційну та організаційну допомогу сім`ям постраждалих.

За даними МЗС України, до складу екіпажу затонулого вантажного судна "Толстой" входило 9 громадян України.

Відповідну інформацію отримало Генеральне консульство України у Варні від прикордонної служби Республіки Болгарія. Окрім українців, до складу екіпажу входив 1 громадянин Росії, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко доручив Огризку з`ясувати долю українських моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі