середа, 05 листопада 2008 11:18

Ющенко дав Пинзенику сім днів на вирішення проблем Промінвестбанку

Президент України Віктор Ющенко закликає Міністерство фінансів та Міністерство економіки остаточно вирішити проблему "Промінвестбанку".

Про це Ющенко заявив під час зустрічі з міністром фінансів Віктором Пинзеником та міністром економіки Богданом Данилишиним, яка відбулась сьогодні у Секретаріаті Президента.

Президент закликав Пинзеника особисто проконтролювати вирішення проблеми "Промінвестбанку". "За найближчі сім днів ми маємо вирішити проблему "Промінвестбанку", - сказав Ющенко.

Президент зазначив, що до 14 листопада цей банк отримає "перший фінансовий транш". При цьому він додав, що згідно з даними "Нацбанку", вчора було вперше зафіксовано збільшення вкладів у цей банк. За його словами, "ми зафіксували позиції", і тепер важливо, щоб цей позитивний процес було продовжено.

30 вересня Національний банк України прийняв рішення про виділення "Промінвестбанку" (ПІБ) стабілізаційного обсягу коштів у вигляді кредитної лінії на загальну суму 5 млрд. грн.

Причиною погіршення фінансового стану ПІБ стала рейдерська атака, що спровокувала дострокове відкликання вкладів населення, а це, у свою чергу, викликало ускладнення при проведенні платежів.

30 жовтня керівник СБУ Наливайченко заявив, що в дестабілізації ситуації в "Промінвестбанку" брали участь "одна з фінансових промислових російських груп" і "громадяни України з депутатським статусом", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко дав Пинзенику сім днів на вирішення проблем Промінвестбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі