пʼятниця, 20 березня 2009 16:21

Ющенко дав Медведьку 10 днів на розбірки з Луценком

Ющенко дав Медведьку 10 днів на розбірки з Луценком

Генеральна прокуратура має перевірити факт причетності Міністерства внутрішніх справ до нападу на наметове містечко громадської ініціативи "Геть усіх" на Майдані Незалежності у Києві.

Про це йдеться у листі Президента України Віктора Ющенка на адресу Генпрокурора Олександра Медведька, повідомила прес-служба Глави держави.

Ющенко дав 10 днів Генпрокурору на перевірку, про результати якої має особисто поінформувати Президента України.

Нагадаємо, громадська ініціатива "Геть Усіх" заявила, що 20 березня о 5-тій годині ранку на Майдані Незалежності у Києві близько сотні чоловік в однаковому камуфляжі напали на наметове містечко. При цьому у повідомленні стверджується, що напад відбувався за сприяння міліції, а в результаті погрому побито активістів, що знаходились на наметах та потрощено намети. Згідно з повідомленням, розміщеному на сайті "Братства", двох активістів було госпіталізовано.

У свою чергу МВС України заявило, що працівники міліції не мають до даного інциденту жодного відношення. "Відповідні факти міліцією задокументовано. Наразі триває перевірка обставин цих подій та встановлення причетних до них осіб", - йдеться у повідомленні прес-служби МВС.

МВС України закликало представників громадських об"єднань утриматися від безпідставних звинувачень на адресу міліції.

Сьогодні під час візиту до Донецька Луценко заявив про те, що МВС планує допитати главу Секретаріату  Президента Віктора Балогу у справі про вбивство.

"Йому буде направлена повістка і він повинен буде з"явитися і дати правдиві свідчення, - відзначив Юрій Луценко. - В іншому випадку буде застосований силовий привід, як це було з іншими високопоставленими особами".

За матеріалами: proUA, gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко дав Медведьку 10 днів на розбірки з Луценком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі