неділя, 02 листопада 2008 10:05

Ющенко чекає "однієї з найсильніших" угод з ЄС

Ющенко чекає "однієї з найсильніших" угод з ЄС

На думку президента Віктора Ющенка, угода про асоціацію, яку Україна та ЄС підпишуть через 8 - 10 місяців "буде однією з найсильніших" угод про асоціацію, які коли-небудь підписував Євросоюз.

Про це він сказав у суботу у Львові, де взяв участь в урочистій академії з нагоди 90-ї річниці утворення Західно-Української Народної Республіки, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко також нагадав, що Україна провела 4 раунд переговорів з ЄС щодо створення зони вільної торгівлі. "Наша мета у другому півріччі 2009 року відкрити європейський ринок", - сказав президент.

Під час виступу він також назвав проголошення ЗУНР яскравим виявом невмирущості національної ідеї України. "Разом з появою Української Народної Республіки ця подія має загальноєвропейське значення і стоїть поруч з відновленням всіх центрально- і східноєвропейських національних держав", - сказав президент.

Ющенко н також високо оцінив ініціативу створення у Львові Музею визвольної боротьби України. "Даю пряме доручення міській владі якнайшвидше втілити цю чудову ідею", - сказав він.

Також у суботу президент поклав квіти до меморіалу Українських Січових Стрільців та воїнів Української Галицької Армії, що був споруджений на Янівському цвинтарі в 20-ті роки ХХ ст.

Крім того, на Львівщині він відвідав дитячий будинок сімейного типу родини Невольків, які виховують 10 неповнолітніх дітей. Президент також передав сім"ї ключі від автомобіля.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Ющенко чекає "однієї з найсильніших" угод з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі