вівторок, 15 січня 2008 13:38

Ющенко чекає на Буша у квітні, а на Райз - найближчим часом

Президент Віктор Ющенко й сенатор, співголова Комітету із закордонних справ Сенату США Ричард Лугар

обговорили євроінтеграцію України. Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента.

Відповідно до повідомлення, зустріч Ющенка й Лугара пройшла у вівторок у Києві.

Президент повідомив сенатору про логіку європейської інтеграції України.

"Ми хочемо висновки нової амбіційної Угоди, яка відкривала б перспективу асоційованого й, згодом, повноцінного членства України в ЄС", - передає прес-служба слова Президента.

Також Ющенко зазначив, що нова угода не повинна обмежуватися тільки рамками Європейської політики сусідства, а повинна включати зони вільної торгівлі з Європейським Союзом.

При цьому Президент підкреслив важливість співробітництва Україна-США.

"Для нас надзвичайно важливою є підтримка на найвищому рівні й у найбільшій динаміці діалогу зі Сполученими Штатами Америки", - сказав він.

Ющенко вказав на те, що Україна очікує візит Президента США Джорджа Буша у квітні й готова вже найближчим часом прийняти візит Державного секретаря США Кондолізи Райз.

Також Президент підтвердив американській делегації, що Україна зацікавлена в найшвидшому прийнятті проекту "Дорожньої карти" українсько-американського співробітництва.

У грудні 2007 року Україна і Європейська комісія погодили виплату бюджетної підтримки в рамках реалізації Національного плану дій для України.

21 лютого 2005 року Україна і ЄС затвердили трирічний План дій, який передбачає активізацію співробітництва, але не включає чітких євроінтеграційних перспектив для України, чого домагалася українська влада, повідомляє прес-служба Президента.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко чекає на Буша у квітні, а на Райз - найближчим часом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі