пʼятниця, 05 вересня 2008 14:15

Ющенко: ЧФ РФ являє загрозу для України

Президент України Віктор Ющенко заявляє, що Чорноморський флот Російської федерації представляє потенційну загрозу для безпеки України. Про це він заявив після зустрічі з віце-президентом США Річардом Чейні.

"Нас турбує використання Чорноморського флоту РФ в конфліктах з третіми країнами", - заявив президент України.

Віктор Ющенко відзначив, що це породжує ризик втягування України в конфлікти Росії з третіми державами, а а отже не відповідає національним інтересам України.

Вчора в інтерв"ю виданню Financial Times президент України висловив думку, що Чорноморський регіон є нестійким, додавши, що війна в Грузії показала, як заморожені конфлікти можуть спалахнути з новою силою. Він також сказав, що його турбує присутність російського Чорноморського флоту в Україні, на території Кримського півострова. Використання Росією військових кораблів, дислокованих на українській території, проти Грузії, за його словами, "показало, наскільки легко Україна може бути втягнута в конфлікт". Ющенко стурбований присутністю ЧФ РФ в Україні, повідомляє РБК-Україна.
Зараз ви читаєте новину «Ющенко: ЧФ РФ являє загрозу для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі