четвер, 30 червня 2011 18:50

Ющенко будує в Карпатах центр традиційної культури

Ющенко будує в Карпатах центр традиційної культури

Сьогодні у Львові Віктор Ющенко розповів, що він будує у Карпатах. Це буде центр традиційної культури. Там буде співоче поле на 1500-1800 людей, студія, фонотека.

"Там будуть проводитися національні конкурси та навчання гри на п'яти національних інструментах, які вимирають: трембіта, тримба, ліра, волинка та сопілка. Там будуть даватися музична освіта тим людям, що хочуть грати на цих інструментах, адже така гра може бути втрачена для української культури", - сказав він.

Також там планується храм, де Ющенко розмістить 180 зібраних образів. Іконостас буде виконаний у гуцульському стилі. Храм планує відкрити на Різдво.

"Звичайно буде кафе, ресторан і кілька номерів для гостей, а найголовніше - три музеї. Вони будуть розміщенні в гуцульських хатах: Музей гуцульської скрині - туди я привезу 70 зібраних мною скринь, Музей національного костюму - маю їх кілька десятків і звичайно Музей писанки", - розповів Ющенко.


Зараз ви читаєте новину «Ющенко будує в Карпатах центр традиційної культури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі