вівторок, 08 липня 2008 16:33

Ющенки на аудієнції у президента Австрії (ФОТОРЕПОРТАЖ)
7

Президент України Віктор Ющенко разом з дружиною Катериною Ющенко відвідав з офіційним візитом Відень. У австрійській столиці глава української держави зустрівся з федеральним Президентом Австрії Хайнцем Фішером

Віктор Ющенко і Хайнц Фішер обійшли стрій воїнів Почесної варти під акомпанемент військового оркестру, що виконав гімни України і Республіки Австрія.

Після завершення церемонії в резиденції почалася зустріч президентів у форматі "віч-на-віч", повідомляє прес-служба глави держави.

Особливої уваги на переговорах сторони, зокрема, надали питанням європейської інтеграції України. Хайнц Фішер запевнив, що його країна всіляко підтримує євроінтеграційні кроки України.

Федеральний Президент Австрії висловив сподівання, що під час чергового саміту Україна - ЄС будуть здійснені подальші кроки щодо поглиблення відносин України з Євросоюзом.

За словами Віктора Ющенка, Президенти також обговорили розвиток торговельно-економічних відносин.

Також було обговорено питання енергетичної співпраці. Президент України подякував своєму австрійському колезі за підтримку Віднем заяви ПА ОБСЄ "Про 75-ту річницю Голодомору в Україні" і запросив його взяти участь у Міжнародному форумі з вшанування пам"яті жертв Голодомору, який відбудеться у Києві у листопаді цього року.

Президент Австрії також подякував українській стороні за послідовну підтримку її прагнень стати постійним членом РБ ООН.

Згадали і про ЄВРО-2012.

"Ми розуміємо, що найунікальніший досвід, який сьогодні є, це досвід австрійських компаній, австрійської влади, яка блискуче провела фінальну частину європейського чемпіонату 2008 року", - сказав Президент.

Він повідомив, що найближчим часом заплановано візит Федерального Канцлера Австрії до України разом із делегацією із представників австрійського бізнесу, які мали відношення до реалізації інфраструктурних проектів під час проведення чемпіонату Європи з футболу 2008 року.

Ющенко запросив австрійський бізнес до активної участі в проектах, пов"язаних з підготовкою до проведення Євро-2012 в Україні.

У складі української офіційної делегації: Міністр закордонних справ України Володимир Огризко, Міністр у справах сім"ї, молоді і спорту Юрій Павленко, заступник Глави Секретаріату Президента Олександр Чалий, Голова Національного агентства з питань підготовки і проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи по футболу ЄВРО-2012 Євген Червоненко, керівник офісу Президента України Руслан Демченко.

Фото інтернет-представництва прес-служби Президента України

Зараз ви читаєте новину «Ющенки на аудієнції у президента Австрії (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі