пʼятниця, 25 січня 2008 09:46

Ющенка запросили на засідання Генеральної ради СОТ

Генеральний директор СОТ Паскаль Ламі запросив президента України Віктора Ющенка взяти участь у засіданні Генеральної ради СОТ, яке відбудеться 5-6 лютого в Женеві.

Запрошення було озвучено під час зустрічі Ламі та Ющенка у четвер у Давосі (Швейцарія), повідомляє прес-служба президента.

Ющенко зазначив, що приєднання до СОТ є одним із головних пріоритетів зовнішньоекономічної політики України, і вона розглядає членство у цій організації як важливий необхідний крок до забезпечення сталого економічного зростання та інтеграції у світову економічну систему.

На думку глави держави, сьогодні немає перешкод для набуття Україною повноправного членства в Світовій організації торгівлі – завершуються переговори на двосторонньому рівні та закінчується узгодження звіту робочої групи.

Ющенко висловив подяку Ламі за підтримку зусиль України на шляху до СОТ і висловив сподівання на сприяння гендиректора СОТ у завершенні цього процесу.

"Переконаний, що завтра відбудеться офіційне засідання, на якому буде схвалено звіт робочої групи", - зазначив президент України.

Окремо Ющенко висловив сподівання, що питання про приєднання України до СОТ буде позитивно розглянуто на засіданні Генеральної ради СОТ 5-6 лютого.

Під час переговорів співрозмовники наголосили на тому, що всі зобов"язання, взяті Україною в переговорному процесі, будуть виконані належним чином.

Також Глава держави зазначив, що після вступу до СОТ Україна планує невідкладно розпочати переговори з ЄС щодо укладання угоди про вільну торгівлю, повідомляє Українська правда.



Зараз ви читаєте новину «Ющенка запросили на засідання Генеральної ради СОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі