вівторок, 06 травня 2008 08:36

Ющенка у Донецьку можуть закидати яйцями і помідорами

Комуністична партія України просить Секретаріат Президента змінити маршрут Віктора Ющенка в Донецьку область 8 травня у зв"язку з ймовірними акціями протесту.

Про це заявив перший секретар Донецького обкому КПУ Микола Кравченко.

Нагадаємо, раніше глава Донецької обласної ради Анатолій Близнюк повідомив, що Президент Ющенко здійснить робочий візит у Донецьку область 8 травня. За його словами, під час поїздки глава держави має намір відвідати Саур-могилу. В даний час програма поїздки Президента поки що офіційно не оприлюднена.

За словами Кравченка, приїзд Ющенка і відвідини ним Саур-могили викликали негативну реакцію не лише у прихильників КПУ, "але і серед ветеранських організацій, які звертаються в обласний комітет партії, висловлюють своє обурення і вимагають акцій протесту".

"Ми не можемо впливати на тих людей, які дзвонять до обласного комітету партії і кажуть, що кидатимуть яйця і помідори. Своїх людей, яких ми везтимемо, ми закликатимемо до нормальних конституційних дій. Але є і ветерани, які приїдуть самі, і ми не можемо прогнозувати, у що це виллється".

Він розповів, що змушений був просити під час зустрічі з головою Донецької облдержадміністрації Володимиром Логвиненком зв"язатися із Секретаріатом Президента і спробувати поміняти маршрут поїздки Президента.

КПУ попередили СБУ і правоохоронні органи про те, що їх прихильники йтимуть окремою колоною зі своєю атрибутикою і проводитимуть ті заходи, які запланували.

Кравченко також висловив побоювання, що у зв"язку з візитом Ющенка застосовуватимуться якісь охоронні заходи, і колону з КПУ, можливо, можуть не допустити до меморіалу.

Кравченко переконаний, що "Ющенко намагається свою націоналістичну політику  в якийсь спосіб завуалювати перед виборами, і хоче задобрити Схід України через Донбас".

За матеріалами Остров.

Зараз ви читаєте новину «Ющенка у Донецьку можуть закидати яйцями і помідорами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі