пʼятниця, 08 серпня 2008 12:38

Ющенка просять забути про кума і відкликати українських солдатів із Грузії

Ющенка просять забути про кума і відкликати українських солдатів із Грузії
Голова фракції Комуністичної партії у Верховній Раді Петро Симоненко закликає Президента Віктора Ющенка терміново відкликати українських військовослужбовців, що перебувають зараз у Грузії.

Про це Українським Новинам повідомила прес-служба КПУ.

Зокрема, Симоненко закликає Ющенка як верховного головнокомандуючого Збройних сил не надавати допомоги Грузії.

"Україна повинна негайно відзивати своїх військових, які перебувають у Грузії, і припинити поставляти зброю Саакашвілі (Президентові Грузії Михайлу Саакашвілі)", - сказав Симоненко.

Також Симоненко вважає політику Саакашвілі сприятливою для ескалації конфлікту на Кавказі.

"Компартія рішуче засуджує агресивну політику режиму Саакашвілі, яка призвела до ескалації ситуації в Кавказькому регіоні аж до оголошення війни, про що свідчить його наказ про загальну мобілізацію", - сказав Симоненко.

Лідер КПУ виступає за виключно мирне вирішення конфлікту в Південній Осетії.

Україна закликає сторони конфлікту в Південній Осетії (Грузія) відновити переговори з мирного врегулювання ситуації в регіоні.

Відповідно до інформації Департаменту інформації й друку МЗС Росії, у ніч із 7 на 8 серпня грузинські війська почали масовий напад на столицю Південної Осетії Цхінвалі.

МЗС Грузії поширив інформацію про те, що сепаратисти з Південної Осетії в ніч із 7 на 8 серпня вчинили ряд нападів на мирне населення й миротворчі підрозділи в кількох селах неподалік від Цхінвалі.

Відповідно до повідомлення МЗС Грузії, сотні військовослужбовців і важка військова техніка Росії перетнули кордон Росії й Грузії, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Ющенка просять забути про кума і відкликати українських солдатів із Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі