понеділок, 04 червня 2007 16:41

Уряд зупинить експорт зерна через посуху

Кабінет Міністрів має намір призупинити експорт зерна. Про це сказано в постанові Кабміну "Про негайні заходи щодо зниження негативного впливу посухи й забезпечення формування ресурсів зерна врожаю 2007 року".

Зокрема, Кабмін доручив Міністерству економіки й Міністерству аграрної політики терміново розробити й подати на розгляд уряду проект постанови про припинення експорту зерна до завершення формування державних і регіональних запасів зерна в розмірах, установлених Кабміном на 2007/2008 маркетинговий період.

Цією ж постановою Кабмін доручив Міністерству аграрної політики, Міністерству з надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, Міністерству економіки, Міністерству фінансів до 18 червня визначити фактичні збитки від посухи.

Кабмін вказує на надзвичайну ситуацію у зв"язку з посухою в 10 регіонах: Криму, Херсонській, Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Кіровоградській, Донецькій, Луганській, Дніпропетровській і Черкаській областях.

Верховна Рада 1 червня виділила з державного бюджету на 2007 рік додатково 270 млн. гривень аграріям для проведення заходів щодо збереження врожаю у зв"язку з несприятливими погодними умовами, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Уряд зупинить експорт зерна через посуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі