Ексклюзиви
середа, 22 січня 2020 14:19

Уряд збирається відновлювати довіру до України

Уряд збирається відновлювати довіру до України
Гончарук розповів, що робитиме уряд для повернення репутації. Фото: censor.net.ua

Одна з цілей нового уряду є відновлення довіри до України.

Влада збирається відновити репутацію держави на міжнародній арені та зруйнувати інформаційні бар'єри всередині України, розповів прем'єр-міністр України Олексій Гончарук в інтерв'ю для видання The Report Company у співпраці з Newsweek.

"Ми повинні розуміти, що головний ресурс 21 століття - це інформація і репутація, а не нафта або природний газ. Якщо у вас гарна репутація, ви заслуговуєте на довіру і можете мати доступ до всіх ресурсів, які побажаєте. Це те, що відрізняє так звані розвинені країни від України - у них є надійніші ресурси. Причина, з якої ми відрізняємося, дуже проста: ніхто не довіряє Україні", - зауважив прем'єр.

Також прем'єр-міністр вважає, що Україні не завадило би руйнувати інформаційні бар'єри.

"Інформація повинна бути відкритою, а відкриті дані повинні стати нашою релігією. Це створює прекрасні можливості для розвитку нашої економіки. Відкрита інформація дає інвесторам можливість планувати свою діяльність і проєкти на майбутнє, і це те, що дуже розширює можливості людей. Я думаю, що Україна може бути провідною країною в цьому процесі з розширення прав і можливостей", - додав Гончарук.

За словами Гончарука, уряд інвестуватиме в людський капітал, бо потрібна інформація стосується технологій і знань. Для цього необхідно охопити інтернетом всю територію країни. Це дасть змогу ліквідувати розрив між міськими і сільськими районами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гончарука з міністрами частіше кликатимуть на килим. Рада вмикає новий режим

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що за теперішніх соціально-економічних умов не треба ще збільшувати зарплату нардепам і високопосадовцям.

Зараз ви читаєте новину «Уряд збирається відновлювати довіру до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути