субота, 04 квітня 2020 19:34

Уряд заповнюють кадрами Ахметова

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль взяв собі у радники топ-менеджера компаній олігарха Ріната Ахметова.

Йдеться про позаштатного радника Ігоря Маслова. Він довгий час працював на керівних посадах у структурах холдингу СКМ Ахметова: почав ще з 2000-х років. У 2003-2005 роках працював у ТОВ "Сервіс-Інвест" (зараз "ДТЕК Високовольтні мережі"), потім, з 2005 по 2007 – у корпорації ДТЕК, повідомляють журналісти програми "Схеми: корупція в деталях"

  Прем'єр Шмигаль також працював у компанії Ахметова.
Прем'єр Шмигаль також працював у компанії Ахметова.

Маслов був директором з дистрибуції та збуту електроенергiї "ДТЕК", керівником офісу зі стратегічних проєктів "ДТЕК Енерго", виконував обов'язки генерального директора "ДТЕК Крименерго".

Також працював у наглядових радах "ДТЕК Донецькобленерго", "ДТЕК ПЕМ – Енерговугілля", "Київенерго".

"У п'ятницю (3 квітня – Gazeta.ua) Ігор Маслов у статусі радника прем'єр-міністра брав участь у нараді щодо ситуації на ринку електроенергії у Міністерстві енергетики під головуванням Віталія Шубіна (т.в.о. міністра енергетики та захисту довкілля. - Gazeta.ua)", – розповіло джерело у міністерстві.

У Кабінеті міністрів призначення Маслова не коментують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов каже, що Зеленському нічого не вартуватиме його допомога

Шмигаль також раніше працював директором Бурштинської ТЕС зі структури компанії ДТЕК, якою володіє Ахметов.

Водночас президент Володимир Зеленський заявляв, що вважає логічним те, що новий прем'єр працював у минулому в структурі, що належить найбагатшій людині України.

"Вони (олігархи – Gazeta.ua) володіють 70-80% активів в Україні. Кожен менеджер в Україні працював на когось із них або якимось чином пов'язаний з кимось із них. Адже вони наймають найкращих – ми повинні це розуміти", - казав Зеленський в інтерв'ю Bloomberg.

Претендент на посаду міністра енергетики та навколишнього довкілля Віталій Шубін, який зараз у статусі т.в.о, з порушенням заповнив декларацію. Що дало змогу приховати роботу його дружини на високій посаді у групі компаній ДТЕК олігарха Ріната Ахметова.

Зараз ви читаєте новину «Уряд заповнюють кадрами Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі