пʼятниця, 22 липня 2016 15:28

Уряд веде країну до жорсткої інфляції - експерт

Уряд веде країну до жорсткої інфляції - експерт
Фото: nv.ua

Підвищення тарифів може привести до інфляції. Уряд замість того, щоб витягувати країну з кризи, збільшив власні витрати. А провали списують на МВФ.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав економіст Олексій Лупоносов.

"Гройсман не зміг зрозуміти просту істину: Україні вкрай важливо мати стабільну економіку, курс гривні, ціни на продукти та послуги. Натомість, першим рішенням кардинально підняв тарифи.

Тарифи закладені в собівартість товарів. Уже почали стрімко зростати ціни в супермаркетах. Далі підскочить курс гривні. Буде інфляція. Так розкручують інфляційну спіраль. Нам кажуть: треба збільшити тарифи, бо МВФ не дасть грошей. Але їх нам і так не дадуть. У нас нема контролю. А Гройсман боїться піднімати це питання", - сказав експерт.

Він наголосив, що прем'єр-міністр спочатку мав розрахувати економічно обґрунтовану ціну на тарифи.

"Вона повинна складатися лише з ціни за газ і його транспортування. А туди включили відпустки, санаторії, орендовані авто. Уряд собі підвищив зарплату у 2,5 рази. Зробив бази відпочинку. У тому числі й в окупованому Криму. Поміняв автопарк. Тобто гроші йдуть не на модернізацію, а на чиновників", - зазначив Лупоносов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рік-півтора буде ковбасить" - експерт попереджає про чистку української політики

Як відомо, 23 липня буде 100 днів з призначення Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра. 14 квітня Верховна Рада 257 голосами призначила його на цю посаду та ухвалила склад нового Кабінету міністрів.

Зараз ви читаєте новину «Уряд веде країну до жорсткої інфляції - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі