середа, 07 квітня 2021 13:15

Уряд: У локдауні немає потреби

Уряд: У локдауні немає потреби
Зараз такий період, коли коронавірус знаходиться у точці зростання, кажуть в уряді. Фото: Reuters

Адаптивний карантин працює. Запроваджувати тотальний локдаун по всій країні немає потреби. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

"По деяких регіонах після запровадження червоного рівня епідеміологічної небезпеки та відповідальної роботи місцевих органів влади спостерігається стабілізація ситуації з поширенням коронавірусу.

Фіксується зменшення кількості хворих та зниження навантаження на лікарні.

Якщо така динаміка зберігатиметься надалі, то можливе повернення таких регіонів до помаранчевої зони. Це в черговий раз демонструє, що адаптивний карантин працює, і запроваджувати тотальний локдаун по всій країні немає потреби", - сказав прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Локдаун пересадив киян на велосипеди: де дешевий прокат

Водночас Шмигаль заявив: "Незважаючи на точкове покращення по деяких областях, ситуація в більшості регіонів дійсно залишається напруженою. Закликаю органи місцевого самоврядування адекватно реагувати на виклики, не ігнорувати реальну загрозу".

Також прем'єр нагадав про одноразову грошову допомогу громадянам, бізнесу - 8 тис. грн.

"Цей механізм підтримки вже працював взимку. Ми його повертаємо в регіони, що перебувають у червоних зонах.

Виплати здійснюватимуться автоматично після подання заявки на портал або в додатку "Дія". Зареєструватися на отримання допомоги від держави можна буде вже наступного тижня", - заявив Шмигаль.

"Коронавірус забирає все більше життів. Є окремі дні, коли Україна по статистиці має найвищу кількість смертей. Зараз такий період, коли коронавірус перебуває в точці зростання", - сказав голова уряду.

За останню добу в Україні виявили 15 415 нових хворих на коронавірус. Загалом інфекцію підхопили 1 784 579 українців. Померли 35 498 пацієнтів, із них 481 за останню добу. Це найбільше від початку епідемії в країні. Одужали 1 373 851 пацієнт, за останню добу - 11 472.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 320 265 людей.

Зараз ви читаєте новину «Уряд: У локдауні немає потреби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі