середа, 21 жовтня 2020 19:52

Уряд створив тимчасову робочу групу для координації переговорів з МВФ

Уряд створив тимчасову робочу групу для координації переговорів з МВФ
Відповідна міжвідомча робоча група – це тимчасовий консультативно-дорадчий орган Кабінету міністрів України, який утворений з метою виконання зобов'язань Української сторони в рамках Програми "Stand-by. Фото: Reuters

Кабінет міністрів створив міжвідомчу робочу групу, що займатиметься координацією переговорного процесу з Міжнародним валютним фондом.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України.

"Кабінет міністрів створив міжвідомчу робочу групу з питань координації переговорного процесу з Міжнародним валютним фондом. Відповідне рішення відображене в постанові, яка була проголосована на засіданні КМУ сьогодні – 21 жовтня 2020 року", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, головою міжвідомчої робочої групи стане Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца. Також до складу Групи зі сторони Мінфіну увійдуть заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук, на якого покладені обов'язки заступника голови Групи, радник міністра фінансів Юлія Пашко, а також начальник відділу співробітництва з МВФ Управління міжнародного співробітництва Міністерства фінансів Дмитро Манцуров, який буде секретарем Робочої групи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін переходить на дистанційну роботу

"Україна виконує структурні маяки в рамках спільної з МВФ програми "Stand-by". Відповідно до графіку, в червні було затверджено Плани зі скорочення NPL державних банків. Також в червні було спрощено процедуру зміни постачальників газу для побутових споживачів. У вересні ми прийняли необхідне законодавство для роботи ДПС та Держмитслужби в якості єдиної юридичної особи. НКРЕКП було прийнято рішення про встановлення тарифів на опалення, органи місцевого самоврядування майже завершили встановлювати свої тарифи", - розповівДраганчук.

Варто зазначити, що до кінця 2020 року Україна розраховує отримати 700 мільйонів доларів США в рамках чинної програми "Stand-by".

У ІІІ кварталі 2020 року Китай заявив про зростання валового внутрішнього продукту на 4,9%. Минулого року, до пандемії коронавірусу, приріст ВВП складав 6%. Це свідчить, що Китай успішно відновлює економіку в той час, як більшість інших країн світу досі перебувають в кризі.

Зараз ви читаєте новину «Уряд створив тимчасову робочу групу для координації переговорів з МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі