вівторок, 24 листопада 2020 11:47

Уряд Шмигаля відмовився підвищувати зарплату вчителям. Міністри кажуть, що немає грошей

Уряд Шмигаля відмовився підвищувати зарплату вчителям. Міністри кажуть, що немає грошей
Рішення ухвалюють у зв'язку з відсутністю джерел фінансування. Фото: Українська правда

Уряд Дениса Шмигаля скасував підвищення зарплат учителям, викладачам і науковим співробітникам, заплановане на 2021 рік. Своє рішення міністри пояснили відсутністю джерел фінансування.

Про це повідомляє "Бабель".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На медицину 2021 року хочуть виділити занадто мало грошей

Відповідно до постанови Кабміну, підвищення зарплат, передбачене ще урядом Володимира Гройсмана 2019-го, відтерміновується на один рік. Таким чином, збільшення окладів розпочнеться з 2022-го.

За постановою Гройсмана, з 2021 року зарплата освітян мала становити щонайменше 3 прожиткових мінімуми, тобто понад 6 тис. грн. Із 2022-го розмір окладу мав збільшитися до 3,5 мінімумів, а з 2023 року - до 4.

Уряд Шмигаля не лише відтермінував постанову Гройсмана, а й вилучив із неї пункт про майбутнє підвищення зарплат освітян до 4 прожиткових мінімумів.

У пояснювальній записці до проєкту постанови чинний Кабмін ще в жовтні зазначав, що рішення ухвалюють у зв'язку з відсутністю неінфляційних джерел фінансування. Міністри вважають, що можливість реалізувати постанову уряду Гройсмана про підвищення зарплат з'явиться лише з 2022 року.

Нещодавно журналісти-розслідувачі вияснили, що колишні військові високопосадовці, яких відправили у відставку за президентства Володимира Зеленського, отримали під час звільнення від 900 до 2,3 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Шмигаля відмовився підвищувати зарплату вчителям. Міністри кажуть, що немає грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі