четвер, 18 червня 2020 11:09

Уряд Шмигаля вдруге не отримав імунітету від Ради

Уряд Шмигаля вдруге не отримав імунітету від Ради
Уряд Шмигаля працює 5-й місяць. Фото: kmu.gov.ua

Верховна Рада вдруге не підтримала програми уряду на чолі з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

"За" проголосували лише 207 народних депутатів - 176 "слуг народу", 6 членів групи "За майбутнє", 17 - "Довіри" і 8 позафракційних.

За Конституцією, Верховна Рада не може розглядати питання про відповідальність уряду протягом року після ухвалення програми його діяльності.

"Уряд показав, що може опанувати коронакризу. Тепер пропонуємо новий план розвитку України", - сказав з трибуни голова уряду.

Шмигаль сказав, що програма - це "підтримка українського товаровиробника, малого і середнього бізнесу, енергетиків і фермерів, оновлена медична реформа, зміни до пенсійної системи, здешевлення кредитів і підвищення соціальних стандартів".

"Ми не уряд мрійників, популістів чи для піару. Ми прийшли виправляти чужі помилки і робити очікувані суспільством зміни. Я особисто не класичний політик, ідентифікую себе державним менеджером. Тому уряду і парламенту потрібна спільна дорожня карта, взаємодія двох ключових гілок влади", - заявив Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Разумков сказав, що буде в разі другого провалу програми уряду в Раді

"Знову ця програма схожа на твір. Знову її не схвалив навіть комітет. І знову - двійка. Уряд намагається замилити нам очі черговим твором. Уряд і є нашою проблемою, коли в поліцейських відділах не захищають громадян, а катують та ґвалтують. Коли замість того, щоб набивати склади лікарень, вони набивають власні кишені. Коли замість того, щоб дати майбутнє випускникам, вони намагаються скасувати ЗНО. Коли замість чергової казки про зростання на 40% ВВП, пропонують іншу нереалістичну - про 500 тисяч робочих місць. Тому що вважають своїми роботодавцями не парламент, а зовсім іншу будівлю - на вулиці Банковій", - сказав народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

Напередодні президент Володимир Зеленський проводив зустріч із фракцією "Слуги народу" через відеозв'язок. Говорили про підтримку програми уряду й закон про народовладдя.

Якщо раніше програму розписували на 9 сторінках, то зараз вона - на 85.

З незатвердженою програмою уряду можна ознайомитися ТУТ.

4 березня Верховна Рада призначила Дениса Шмигаля на посаду прем'єр-міністра. Його кандидатуру пропонував президент Володимир Зеленський. Тоді ж парламент затвердив новий склад Кабінету міністрів. Уряд із прем'єром Олексієм Гончаруком звільнили.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Шмигаля вдруге не отримав імунітету від Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі