середа, 25 листопада 2020 15:18

Уряд продовжив економічні санкції проти РФ

Уряд продовжив економічні санкції проти РФ
Рішення уряд ухвалив на засіданні у середу. Фото: Reuters

Кабінет міністрів України продовжив до кінця 2021 року економічні санкції проти Російської Федерації. Рішення уряд ухвалив на засіданні в середу.

Постанова продовжує до 31 грудня 2021-го дію режиму найбільшого сприяння СОТ. Він передбачає застосування вищих ставок ввізного мита для російських товарів замість нульової ставки, що діяла на деякі російські товари відповідно до угоди про режим вільної торгівлі між країнами СНД, повідомляє "Радіо Свобода"

Торік у березні набули чинності українські санкції щодо 294 юридичних та 848 фізичних осіб.

У травні 2019-го Україна доповнила перелік російських товарів, які заборонені до ввезення. Серед них є кілька груп промислових товарів, мінеральних добрив, сільськогосподарської продукції, транспортних засобів. Загальна вартість цієї продукції становить $510 млн на рік.

Також уряд затвердив запровадження спеціального мита для товарів із Росії, яке застосовується з 1 серпня 2019 року незалежно від інших видів мита.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі сказали, скільки російських військових топчуться по окупованому Донбасу

Кабінет міністрів України обмежив імпорт продукції походженням із РФ у грудні 2015 року. Економічні санкції проти країни-агресора продовжують щороку.

7-й рік триває агресія РФ проти України. У березні 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької і Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Уряд продовжив економічні санкції проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі