четвер, 12 червня 2008 20:24

Уряд працює в трьох напрямках прийняття України до НАТО

Рішення про приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО безпосередньо залежатиме від оцінки прогресу інтенсифікованого діалогу між країною і Північноатлантичним альянсом.

Таку думку висловив віце-прем`єр-міністр України Григорій Немиря сьогодні на прес-конференції в Кабінеті міністрів.

"На саміті в Бухаресті було прийняте рішення, відповідно до якого в грудні 2008 року планується дати першу оцінку інтенсифікованого процесу між Україною і НАТО, і залежно від оцінки прогресу буде прийняте інше рішення, яке стосуватиметься перспектив приєднання України до ПДЧ", - сказав Немиря.

Віце-прем`єр-міністр підкреслив, що уряд у питанні приєднання України до ПДЧ в НАТО дотримується послідовної позиції.

"Є три основні сфери, на яких уряд України зосереджує свою увагу. Перше – це координація політики євроатлантичної інтеграції і якість цієї координації. Друге – це якість публічної дискусії в українському суспільстві, і третє – це дискусія та діалог з іншими країнами в регіоні для того, аби пояснити бачення України, її пріоритетів у напрямку євроатлантичної інтеграції", - додав він.

Немиря підкреслив, що уряд завжди акцентував і акцентуватиме на якісній стороні процесу. "Це, насамперед, і лише потім ми розглядаємо якісь гіпотетичні дати. Як відомо, на сьогодні в Альянсі відсутній консенсус. І, безперечно, як будь-яка інша організація, НАТО здійснює кроки, щоб досягти такого консенсусу. Цьому також сприятиме візит Генерального секретаря НАТО в Україну", - зазначив віце-прем`єр.

16-17 червня в Україні перебуватиме делегація Північноатлантичної Ради на чолі з генеральним секретарем НАТО Яапом де Хооп Схеффером, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Уряд працює в трьох напрямках прийняття України до НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі