понеділок, 23 листопада 2020 18:03

Уруський провалив реформу ОПК та проект з виготовлення кисневих концентраторів для хворих COVID-19 - ЗМІ

Уруський провалив реформу ОПК та проект з виготовлення кисневих концентраторів для хворих COVID-19 - ЗМІ
"Ручне" управління Уруського ставлять майбутнє унікальних оборонних і промислових підприємств України під загрозу. Фото: Defense Express

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, очолюване віце-прем'єром Олегом Уруським, провалило реформу оборонно-промислового комплексу та проект з виготовлення кисневих концентраторів для порятунку хворих COVID-19.

Про це йдеться в статті "Провальний листопаді: ОПК України страждає через неефективність Уруського", опублікованій виданням KP.UA.

"Ще на початку листопада в уряді почали активно говорити про те, що Мінстратпром не виконує своїх прямих повноважень, зокрема, щодо формування і забезпечення реалізації державної військово-промислової політики. Відомство Уруського вже третій місяць системно блокує реформування "Укроборонпрому" і ОПК в цілому. Крім того, Мінстратпром в ручному режимі керує кадровими питаннями: втручання Уруського з метою контролю і переділу прибутку призвело до звільнення президента ДП "Антонов" і глави Державного космічного агентства України", - йдеться в публікації.

Автор підкреслює, що "в тотальному втручанні" Уруського в діяльність державних промислових підприємств наявні всі ознаки корупції.

"Хоча, чому дивуватися, якщо посаду віце-прем'єр-міністра він теж зайняв корупційним шляхом. А заступник Уруського Віталій Немилостивий володіє 24,3% акцій ТОВ "Харківхолодмаш", яке намагається відсудити у ДП "Київський бронетанковий завод" в свою користь близько 24 мільйонів гривень. А це прямо говорить про конфлікт інтересів у заступника міністра, який володіє часткою в компанії, яка судиться з його підвідомчим підприємством", - зазначає він.

Разом з тим, у статті йдеться, що до кінця місяця Олег Уруський повинен виступити зі звітом у профільному комітеті Верховної Ради.

"Звітувати про свою неефективну роботу з реформування ОПК і спробувати виправдатися за звинуваченнями з боку "Укроборонпрому" про блокування реформ. Експерти також хочуть почути відповідь на питання, чому Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України, яке очолює Уруський, провалило процес виготовлення кисневих концентраторів для порятунку хворих COVID-19", - підкреслюється в публікації.

При цьому автор додав: "Хаос і "ручне" управління Уруського ставлять майбутнє унікальних оборонних і промислових підприємств України під загрозу. На жаль, такий підхід відлякує закордонних інвесторів і партнерів, а також призводить до того, що українські підприємства втрачають ринки збуту", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Уруський провалив реформу ОПК та проект з виготовлення кисневих концентраторів для хворих COVID-19 - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі