вівторок, 15 березня 2011 08:45

УНП закликала позбутись у школах підручника історії УРСР

УНП закликала позбутись у школах підручника історії УРСР

Українська народна партія вимагає виключити з навчального процесу новий підручник з історії України для 11 класу, оскільки "за наповненням та духом він є аналогом підручника історії УРСР".

З цією заявою виступив член правління УНП Володимир Ступак, повідомила прес-служба партії.

Коментуючи введення у затверджений Табачником підручник змін, які стосуються національного визвольного руху часів Другої світової війни, політик сказав: "На двадцятому році незалежності України в українські школи повертається радянський підручник історії, у якому Друга світова війна звужується до Великої Вітчизняної і таким чином втрачає два роки (1939-1940), коли в ході німецько-польської та радянсько-польської війни загинули десятки тисяч українців, а із Західної України до Сибіру, Поволжя, Казахстану та на Північ, були вислані 10-20% населення (за різними підрахунками)".

Представник УНП також відзначив на тому, що "Табачник активно реанімує радянський стереотип про УПА, як антинародний рух націоналістів, оскільки у новому підручнику він подається як націоналістичний партизанський рух і протиставляється радянському партизанському руху".

"Історична дійсність полягає в тому, що народний партизанський рух Української Повстанської Армії, яка складалася з українців, росіян, євреїв, грузин і навіть поляків, боровся за незалежність України, за життя і свободу українців та інших народів", - уточнив Ступак.

З огляду на все це, представник УНП вимагає від президента України звільнити міністра освіти або "зізнатися у власному бажанні витіснити зі школи все українське і патріотичне".

Зараз ви читаєте новину «УНП закликала позбутись у школах підручника історії УРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі