субота, 06 грудня 2008 16:16

УНП вимагає відставки Стельмаха

Українська народна партія вимагає від президента Віктора Ющенка відставки голови правління Нацбанку Володимира Стельмаха.

Про це йдеться в заяві УНП.

Зокрема, на думку УНП, саме глава НБУ своїми діями підсилює економічну кризу.

Крім того, в заяві йдеться про вимогу до президента України "накласти мораторій на продаж майна, яке в умовах кризи за безцінь перейде у власність до олігархів, зупинити кримських сепаратистів і русинів, а також виконати резолюцію Парламентської Асамблеї Ради Європи щодо засудження комуністичної ідеології, яка сьогодні губить Україну".

Представники УНП вимагають від Верховної Ради обрати спікера з числа тих депутатів, які не мають наміру брати участь у президентських виборах.

"З"їзд УНП рекомендує на цю посаду голову Української народної партії Юрія Костенка", - йдеться в заяві.

Крім того, УНП вимагає від Верховної Ради терміново розробити за участю експертів всіх парламентських політичних сил, і прийняти парламентом єдину програму антикризових дій, основою якої стане підтримка національного виробника, перш за все через стимулювання малого і середнього бізнесу.

УНП також висунула ряд вимог до прем"єра Юлії Тимошенко. Зокрема, серед них встановлення світової ціни за базування російського Чорноморського флоту в Україні, знизити ціни за російський газ, адекватно падінню світових цін на нафту, переглянути ціни за транспортування російського газу територією України, а також використання нафтопроводу Одеса-Броди "в прямому, європейському напрямку".

Лідер УНП Юрій Костенко на брифінгу в суботу відзначив, що в Україні слід змінити політику і Нацбанку України, і уряду, і парламенту для виходу з економічної кризи. У зв"язку з цим УНП має намір запропонувати українському суспільству і державі свій проект "Програми антикризових дій" і готова взяти на себе відповідальність за її реалізацію, повідомляє Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «УНП вимагає відставки Стельмаха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі