четвер, 14 серпня 2008 09:47

УНП: Меркель і Саркозі вже не проти приєднання України до ПДЧ

Українська народна партія закликає Президента Віктора Ющенка й прем"єр-міністра Юлію Тимошенко ініціювати термінове проведення позачергового саміту НАТО у зв"язку з подіями в Грузії.

Про це сказано в повідомленні прес-служби партії.

УНП вважає, що на позачерговому саміті країни-члени НАТО повинні розглянути питання приєднання України й Грузії до плану дій щодо членства в НАТО.

"Ми переконані, що на сьогодні кардинально змінилася думка тих європейських політиків, які ще недавно не бачили реальної загрози Україні з боку Росії й виступали проти приєднання нашої держави до ПДЧ", - сказано в зверненні УНП до Ющенка й Тимошенко.

Партія вважає, що застосування Росією армії на території суверенної держави - загроза безпеці України.

На думку представників УНП, нинішнє російське керівництво продемонструвало готовність застосовувати військову силу відносно незалежних демократичних держав, які прагнуть обрати свій шлях розвитку в НАТО.

"Якщо до подій 9 серпня вступ України для багатьох політиків був питанням теорії, то зараз очевидно, що приєднання України до дієвої міжнародної оборонної структури є питанням нашої безпеки й територіальної цілісності", - сказано у зверненні, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «УНП: Меркель і Саркозі вже не проти приєднання України до ПДЧ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі