неділя, 20 січня 2013 21:07

Умланд: Наближення України до ЄС через Митний союз — повна маячня

Умланд: Наближення України до ЄС через Митний союз — повна маячня
Фото: tvi.ua

Політолог Андреас Умланд вважає абсурдною ідею, що Україна може потрапити до Європейського Союзу через Митний союз.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ТВі.

"За оцінками фахівців, вступ до Митного союзу погіршить економічну ситуацію в Україні. Мені здається абсолютно безглуздим те, що Україна якимось чином може через вступ у Митний союз наблизитися до Європи", – сказав Умланд.

За його словами, це було б можливим, якби Росія теж вела переговори із ЄС щодо зони вільної торгівлі чи політичної асоціації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: Шлюб з Митним союзом коштує карбованець, а розлучення — десять

"Якщо Україна через Росію, через Митний союз начебто може наблизитися до Європи, чому б тоді Росії, Казахстану і Білорусі не вести переговори про асоціацію?" - поцікавився експерт.

"Навпаки, зараз іде відчуження Росії від ЄС, зокрема, від Німеччини. Донедавна в Німеччини була зовсім інша позиція з-поміж західних країн щодо Росії. Але зараз вона зникає прямо на очах", – наголосив Умланд.

"На тлі цього відчуження ця ідея, що Україна наблизиться через Митний союз до Європейського Союзу, – просто маячня", – підкреслив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Умланд: Наближення України до ЄС через Митний союз — повна маячня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі