пʼятниця, 12 листопада 2021 11:43

Укрексімбанк оваціями зустрів нападника на журналістів - фінустанову порівняли з дикунами

Укрексімбанк оваціями зустрів нападника на журналістів - фінустанову порівняли з дикунами
Директор департаменту банківського безпеки Укрексімбанку Ігор Тельбізов (зліва) та ексголова правління Євген Мецгер (справа). Фото: "Схеми"

Державний Укрексімбанк привітав оваціями поновленого на посаді директора департаменту банківської безпеки Ігоря Тельбізова, який нападав на журналістів програми "Схеми: корупція в деталях".

Відео опублікував народний депутат Гео Лерос у Facebook.

Тельбізов зайшов у банк під оплески й вигуки, вклонився, слав повітряні поцілунки.

"Крутішого краштесту не можна було пройти в жодній організації. Спасибі всім. Ми відчували це щохвилини", - сказав.

"Хочете подивитися на корупційну систему Володимира Зеленського зсередини? Ось відео, як поновлений на посаді Тельбізов, який ламав руки оператору програми "Схеми: корупція в деталях" RFERL, "воїном світла" повертається в Укрексімбанк.

Хочете вишеньки на торті? Мецгер продовжує щоденно керувати банком зі свого кабінету й чекає на підвищення, пов'язаного із президентською програмою "Велике будівництво". Соромно дивитися на працівників банку, які толерують насильство, наче якісь дикуни", - пише Лерос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Женя із Кривого Рогу, якому телефонує Зеленський: що відомо про Мецгера

Нардеп повідомив, що 29 листопада відбудеться чергове судове засідання у справі нападу на журналістів.

"Але схоже, що все вже вирішили. У цих чортів свято", - резюмує він.

4 жовтня на журналістів "Схем" скоїли напад під час інтерв'ю з головою Укрексімбанку Євгеном Мецгером. У знімальної групи забрали техніку й видалили відеозаписи. Інцидент стався після того, як Мецгеру не сподобалося запитання журналіста.

Журналісти відтворили знищене відео. Також на акції вимагали відставки керівництва банку.

11 жовтня Голосіївський районний суд міста Києва відправив Мегцера під нічний домашній арешт за звинуваченням у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів і незаконному утриманні людей. Він написав заяву про звільнення.

9 листопада Укрексімбанк поновив на посадах відсторонених Тельбізова й начальника управління внутрішньої безпеки банку Олега Осіпова. Тельбізов та Осіпов є обвинуваченими у кримінальному провадженні, відкритому за зверненням журналістів.

Зараз ви читаєте новину «Укрексімбанк оваціями зустрів нападника на журналістів - фінустанову порівняли з дикунами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі