четвер, 03 грудня 2020 13:19

Укрборонпром закриють - новий гендиректор

Укрборонпром закриють - новий гендиректор
Укроборонпром створили у 2010 році, за режиму Януковича. Фото: @ukroboronprom

Наступного року державний концерн Укроборонпром припинить своє існування. Про це заявив новопризначений генеральний директор концерну Юрій Гусєв у четвер.

"Будуть створені нові холдингові компанії, які працюватимуть за принципами корпоративного управління, прозорості, щоб забезпечити уникнення будь-яких корупційних чи інших ризиків", - цитує посадовця "Українська правда"

Замість концерну створять холдинг "Оборонні системи України". До нього ввійдуть холдинги, які опікуватимуться авіаремонтом, бронетехнікою, високоточним озброєнням, боєприпасами, радарними і морськими системами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Завалив усе, що тільки можна" - у Раді розкритикували міністра оборони

Також планують створити аерокосмічний холдинг, який займатиметься авіабудуванням, аерокосмічними компонентами, космічними системами.

Утворення нового холдингу передбачає наглядову раду.

Гусєв заявив, що це лише попередня концепція, яка потребує обговорення, розгляду і затвердження.

Президент Володимир Зеленський дав йому доручення, щоб Укроборонпром у тому вигляді, який створювався ще Саламатіним - колишній міністр оборони за режиму Януковича, підозрюється у державній зрад, - Gazeta.ua, припинив своє існування і була запроваджена корпоративна культура управління.

Перші рішення щодо реформи концерну очікуються у наступні 6 місяців.

Президент Володимир Зеленський призначив Юрія Гусєва гендиректором Укроборонпрому 3 грудня.

Гусєв працював головою Херсонської ОДА з липня 2019-го по грудень 2020 року. Перед цим був 41-м у списку партії "Слуга народу". Але вирішив не брати участі у парламентських виборах, щоб "допомагати команді Зеленського в іншій ролі".

Зараз ви читаєте новину «Укрборонпром закриють - новий гендиректор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі