середа, 26 листопада 2008 09:10

Україну від запрошення до НАТО відділяють роки

Україну від запрошення до НАТО відділяють роки
Офіційний Вашингтон вважає, що Грузію і Україну від запрошення на вступ в НАТО відділяють роки.

Про це заявив помічник держсекретаря США Деніел Фрід, виступаючи у вівторок на брифінгу, присвяченому запланованій на 2-3 грудня в Брюсселі зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн-членів організації, передає ІТАР-ТАРС.

Як відзначив дипломат, держави-учасники Альянсу "розуміють, що і Грузія, і Україна повинні виконати велику роботу, щоб відповідати вимогам" членства в НАТО, "і згодні з цим".

За словами Фріда, направлення Грузії і Україні запрошення приєднатися до НАТО, "на спільну думку" держав, які входять до Альянсу, може відбутися тільки за якийсь час". "Йдеться про роки, і грузини, і українці визнають це", - сказав Фрід.

Як повідомлялося, Україна сподівалася одержати ПДЧ ще в квітні цього року на саміті НАТО в Бухаресті, проте не одержала через опозицію низки країн, зокрема, Німеччини, Франції і Бельгії, які вважали, що в Україні не достатньо єдності серед політичних сил відносно майбутніх відносин з НАТО і недостатня підтримка вступу в НАТО населенням.

Тим часом США наполягали на швидкому приєднанні України і Грузії до ПДЧ.

Перспективи отримання ПДЧ Україною і Грузією обговорюватимуть 2-3 грудня в Брюсселі міністри закордонних справ держав-членів НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Україну від запрошення до НАТО відділяють роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі