вівторок, 24 серпня 2010 18:52

Україну можуть ізолювти від цивілізованого світу - "нунсівець"

Україну можуть ізолювти від цивілізованого світу - "нунсівець"

Народний депутат із фракції НУ-НС Андрій Парубій погоджується з тим, що імідж України в світі суттєво погіршується.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Це відбувається тому, що Янукович і провладна коаліція роблять дуже швидкий ривок назад в минуле. Якщо на початку це просто нагадувало часи Кучми, то тепер - Радянського Союзу...В падінні іміджу України винна влада. Всі її дії мають безпосереднє відношення до того, що відбувається. Починаючи від випадку з Ланге, якого затримали в аеропорту, закінчуючи скандалами в медіа-просторі, коли просто знищуються опозиційні ЗМІ", - зазначив Парубій.

"Україна мала дуже хорошу репутацію в світі після "помаранчевої" революції. Але те, що у нас відбувається зараз, викликає великий резонанс. Починають творити імідж України, схожий на білоруський - як авторитарної держави. Якщо це відбулося за кілька місяців, то подальші дії будуть призводити до повільної ізоляції від цивілізованого світу", - зауважив депутат.

За його словами, потрібно зробити все можливе, щоб уникнути монополізації влади в Україні. "І під час місцевих виборів, і майбутніх парламентських завдання номер один – усунути цю владу. Тому що не варто сподіватися на зміну її ментальності, яка по суті вже є радянською. Все зараз залежить від народу", - пояснив "нунсівець".

Нагадаємо, колишній посол України в США Юрій Щербак заявив, що в світі розповсюджується негативна інформація про Україну. "Той, хто займається PR України від правлячої групи, повинен за голову схопитися і бути дуже стурбованим. Йде скрізь системна надзвичайно негативна інформація про Україну", - відзначив він.

Як відомо, наприкінці червня в Україну не пустили як персону нон- грата керівника українського Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланге.

Зараз ви читаєте новину «Україну можуть ізолювти від цивілізованого світу - "нунсівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі