середа, 02 липня 2008 10:09

Україну і Грузію з"єднає поромна переправа

Президент України Віктор Ющенко заявив, що поромна переправа Батумі-Поті-Керчь буде відкрита протягом одного-двох місяців.

Ющенко відзначив, що цей проект сьогодні знаходиться на завершуючій стадії. Зокрема, залишилося лише одне питання - підписання однієї угоди між суб"єктами господарювання щодо режимів організації роботи причалів у Грузії та Україні.

"Протягом місяця-двох ми можемо цей проект відкрити. На мою думку, це дуже важливий проект для нашого регіону, як в соціальному, так і в економічному плані", сказав Президент.

Ющенко вважає, що ця поромна переправа може стати частиною нового транспортного проекту. Він підкреслив, що президенти країн ГУАМ дали своїм міністрам доручення до жовтня підготувати проекти рішень щодо розширення транспортного коридору Вікінг (залізничне сполучення між Балтійським і Чорним морями) до Молдови, а також продовжити цей маршрут до Грузії і Азербайджану за допомогою поромної переправи.

Ющенко також повідомив, що Азербайджан висловив готовність за допомогою своєї інфраструктури направляти вантажі далі до Центральної Азії.

Нагадаємо, вчора, 1 липня, президенти п"яти країн ГУАМ підписали Батумську декларацію ГУАМ - інтегруючи Схід Європи.

За матеріалами: УНІАН, Кореспондент.net Україна.

Зараз ви читаєте новину «Україну і Грузію з"єднає поромна переправа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі