четвер, 10 лютого 2011 16:23

Україну чекають в економічній єврозоні через 5-10 років

Україну чекають в економічній єврозоні через 5-10 років

Голова підрозділу Генерального департаменту з питань торгівлі Європейської комісії, керівник переговорної групи від Єврокомісії з питань створення зони вільної торгівлі з Україною Філіп Куїссон вважає, що Україна і Європейський Союз підпишуть угоду про створення вільної економічної зони у 2011 році.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Зокрема, у ході "круглого столу" "Очікувані результати створення поглибленої й всеосяжної вільної економічної зони між Україною і Європейським Союзом", що проходив 10 лютого у Києві, Куїссон заявив: "Я твердо переконаний, що ми можемо підписати підсумкову угоду цього року".

Після цього, за його словами, буде проходити процес ратифікації виконання всіх необхідних вимог і орієнтовно до 2013 року угода зможе набути чинності.

Також Куїссон спрогнозував Україні перехідний період для повноцінного членства в зоні вільної торгівлі, який, на його думку, триватиме 5 – 10 років.

"Вже через 10 років Україна буде повністю інтегрована в європейську економіку – як Швеція або Норвегія", - підкреслив представник Єврокомісії.

Нагадаємо, учора під час наради щодо переговорів про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС із прем'єр-міністром України Миколою Азаровим, членами уряду та представниками Адміністрації президента, Віктор Янукович зазначив, що процес створення цієї зони дуже низький, тому голова держави готовий "дати імпульс" для вирішення цього питання.

Зараз ви читаєте новину «Україну чекають в економічній єврозоні через 5-10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі