середа, 20 лютого 2008 12:58

Українську демократію назвали "дефектною"

Україна в "Індексі трансформації Бертельсманна" (BTI) названа "дефектною демократією" з низьким рівнем соціально-економічного розвитку, повідомив науковий співробітник університету Людвіга Максиміліана (Німеччина) Мартін Брузіс.

Як прокоментував у середу результати щорічного дослідження фонду Бертельсманна Мартін Брузіс, основним "дефектом" української демократії є незбалансованість гілок влади, постійний конфлікт навколо конституційних повноважень.

При цьому експерт відзначив, що відсутність консенсусу у цьому питанні робить демократію в Україні уразливою.

"Я не думаю, що в Україні колись може бути такий авторитаризм, як у Білорусі, Туркменистані або Казахстані, але цілком можливою є ерозія демократичного процесу і поступове відновлення авторитарних характеристик влади. Головною причиною цього може бути затвердження нинішньої практики, коли влада в країні здійснюється в обхід демократичних інститутів, а саме на підставі неформальних домовленостей владних еліт", - пояснив Брузіс.

За словами німецького експерта, подальше питання реформ в Україні неможливе без рішучих заходів у боротьбі з корупцією, пише Интерфакс-Украина .

Зараз ви читаєте новину «Українську демократію назвали "дефектною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі