вівторок, 14 грудня 2010 09:34

Українську делегацію у Франкфурті не затримували - Міносвіти

Українську делегацію у Франкфурті не затримували - Міносвіти

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України спростувало інформацію про затримання делегації міністерства під час перельоту в ПАР на вихідних у Франкфурті-на-Майні (ФРН).

Про це йдеться в заяві прес-служби Міносвіти.

Згідно з повідомленням, делегація, яка слідувала в ПАР, не була делегацією від Міністерства освіти і науки, молоді та спорту або делегацією ліквідованого Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту.

Насправді делегація від України на 17-й Всесвітній фестиваль молоді і студентів складається з представників молодіжних громадських організацій, студентських організацій, молодіжних активістів. Підготовкою до участі української делегації у заході займався оргкомітет, створений громадськими організаціями. Декілька фахівців міністерства, які поїхали на фестиваль, представляють там громадські організації, членами яких вони є.

За запитом Міносвіти щодо можливого затримання делегації від Міністерства закордонних справ України отримано офіційну відповідь щодо ситуації про те, що претензій у влади Німеччини, поліції та авіаперевізника - компанії Deutsche Lufthansa AG, яка проводила рейс, немає.

Напередодні міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник звернувся до представників посольства України у Німеччині та генерального консульства України у Франкфурті-на-Майні з прохання підтвердити, або ж спростувати правдивість цієї інформації.

"У разі підтвердження цього факту та вини працівників міністерства, ці особи понесуть відповідальність згідно з чинним законодавством", - зазначив Табачник.

Нагадаємо, у ЗМІ з'явилось повідомлення про те, що, начебто, українська делегація у складі 93 осіб від Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, що прямувала до Південної Африки, була знята з борту літака в аеропорту м. Франкфурт-на-Майні. Джерело видання "Публічні люди" стверджувало, що причиною можливого конфлікту стало алкогольне сп'яніння деяких членів делегації.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Українську делегацію у Франкфурті не затримували - Міносвіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі