четвер, 27 лютого 2020 03:27

Українському політв'язню в Росії погрожують згвалтуванням - Денісова

Українському політв'язню в Росії погрожують згвалтуванням - Денісова
Денісова розповіла про українського політв'язня. Фото: РБК

Адміністрація російської в'язниці загрожує зґвалтуванням українському політв'язню Володимиру Якименко.

Загрози пов'язані з тим, що Якименко неодноразово звертався до українського омбудсмена і представника дипломатичних установ України, після чого здійснювалися перевірки колонії, де міститься українських політв'язень, повідомила український омбудсмен Людмила Денісова у Facebook.

"Громадянина України, якого незаконно утримують в "ФК ЛПУ ОТБ-1 УФСИН России по Саратовской области" планують перевести в тюремну лікарню, нібито для лікування. Разом з тим, адміністрація виправної колонії загрожує Володимиру, що в цій лікарні його зґвалтують", - повідомила Денісова.

Також український омбудсмен зазначила, що незважаючи на вимоги провести медичне обстеження і надати необхідне лікування Якименко, він досі не оглянутий лікарями. При цьому уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова майже три місяці не реагує на звернення Денісової.

"Через це знову звертаюся до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової негайно вжити заходів, щоб не допустити заподіяння шкоди фізичному і психічному здоров'ю Володимира Якименка, а також сприяти у забезпеченні безпеки і надання належної медичної допомоги незаконно засудженому громадянину України", - написала Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримського журналіста Семену зустріли в Києві

Раніше Денісова повідомила, що російські суди винесли вже 29 вироків щодо кримчан, які відмовилися служити в збройних силах Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «Українському політв'язню в Росії погрожують згвалтуванням - Денісова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі