понеділок, 08 травня 2017 15:58

Український безвіз мають схвалити міністри сільського господарства

Український безвіз мають схвалити міністри сільського господарства
Український безвіз затвердять на рівні міністерств сільського господарства Фото: Волинські новини

11 травня міністри країн ЄС з питань сільського господарства та рибальства затвердять надання безвізового режиму для України.

Про це повідомив у Twitter брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк.

"Міністри ЄС з сільського господарства та рибальства підтвердять візову лібералізацію для України 11 травня близько 10 ранку. Це останній законодавчий крок перед підписанням наступного тижня", - написав Йозвяк.

Після затвердження рішення міністрами, відбудеться підписання і публікація рішення в Офіційному журналі ЄС. Безвіз фактично набуде чинності через 20 днів після публікації – орієнтовно 11 червня.

Питання безвізу мали б схвалювати міністри внутрішніх справ. Але коли проти не виступає жодна держава-член ЄС питання виноситься для "технічного затвердження" на непрофільну Раду ЄС. Це дозволяє не чекати на зустріч профільних міністрів та пришвидшити процедуру.

Зараз український безвіз відсутній у порядку денному зустрічі міністрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент підтвердив дату старту українського безвізу

Безвіз для Молдови був затверджений в березні 2014 року міністрами транспорту та телекомунікацій, грузинський - в лютому 2017 року - на міністерській зустрічі з питань енергетики.

6 квітня 2017 року Європейський парламент проголосував за надання безвізового режиму з ЄС для громадян України. 26 квітня Комітет постійних представників ЄС (COREPER) затвердив надання безвізового режиму для України.

Зараз ви читаєте новину «Український безвіз мають схвалити міністри сільського господарства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі