понеділок, 22 жовтня 2007 11:08

Українських військових можуть відправити воювати в Афганістан

На розгляд Верховної Ради VI скликання буде поданий законопроект про участь українських військових в миротворчій операції в Афганістані. Про це  Економічєскім ізвєстіям повідомило джерело, близьке до Міноборони.

"Це станеться після приєднання України до багатонаціональних миротворчих сил Південно-Східної Європи", - зауважило джерело.

Частково з цим погодився віце-прем`єр Олександр Кузьмук.

"Я не виключаю, що підрозділ Збройних сил України буде делегований до багатонаціональної бригади SEEBRIG миротворчих сил Південно-Східної Європи. А рішення про участь бригади в будь-яких операціях ухвалює рада міністрів оборони країн Південно-Східної Європи", - заявив виданню віце-прем`єр.

Він повідомив, що на сьогодні заплановані двосторонні зустрічі міністра оборони США Роберта Гейтса з президентом Віктором Ющенком і прем`єром Віктором Януковичем.

Участь України у SEEBRIG розглядатиметься сьогодні на засіданні ради міністрів оборони країн Південно-Східної Європи в готелі Hyatt Regency в Києві.

У офіційній церемонії відкриття заходу візьме участь Віктор Ющенко. Ключовим питанням засідання стане розгляд заяви України про її прагнення приєднатися до угоди про багатонаціональні миротворчі сили Південно-Східної Європи.

Зараз ви читаєте новину «Українських військових можуть відправити воювати в Афганістан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі