середа, 02 липня 2008 14:20

Українські "братчики" попросили у Лужкова 900 тисяч доларів

Вітаючи заяву Юрія Лужкова про виділення з бюджету Москви 34 млн. доларів США на підтримку російськомовного населення в Україні, "Братство" направило на адресу московської мерії заявку на виділення гранту у розмірі 900 000$.

Організація просить грошей на розвиток російськомовної сторінки сайту bratstvo.info.

Як повідомили в організації: "Сайт вніс великий внесок у справу взаєморозуміння між Москвою і Бахчисараєм. Росіяни Криму не повинні забувати свого коріння Воркутинських. Севастополь - місто не тільки турецької, французької і німецької, але і російської слави".

Крім того, "Братство" обіцяє, що найближчим часом з"явиться публікація розгорненого історичного дослідження, "яке остаточно спростує брехливий міф щодо поразки Росії у Кримській війні".

Раніше Юрій Лужков заявив, що Росії необхідно розірвати діючий договір з Україною про дружбу і співпрацю.

До того Лужков заявляв, що Севастополь ніколи не передавався Україні за часів СРСР.

Нещодавня заява Лужкова на святкуванні ювілею Чорноморського флоту про те, що питання державної приналежності цього міста залишилося невирішеним, призвела до загострення у двосторонніх відносинах.

Після цих висловів українські власті заборонили мерові Москви в"їзд на Україну, а президент України Віктор Ющенко доручив уряду розробити законопроект про припинення з 2017 року дії міжнародних договорів про тимчасове перебування на території України ЧФ РФ.

Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Українські "братчики" попросили у Лужкова 900 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі