середа, 13 серпня 2008 12:42

Українські націоналісти готують кораблям ЧФ Росії "гідну" зустріч

Громадська організація "Українська національна асамблея - Українська народна самооборона" має намір перешкоджати поверненню кораблів Чорноморського флоту Росії з Грузії на місце базування до Криму.

Про це на прес-конференції сказав заступник голови УНА Микола Карпюк.

"Ми плануємо перешкоджати поверненню російського флоту. Ми не хочемо зараз створювати напругу між Києвом і Москвою... але ми хочемо їх (кораблі ЧФ) "гідно" зустріти", - сказав Карпюк.

При цьому він не уточнив, яким саме образом організація планує перешкоджати поверненню кораблів ЧФ.

"Російській Федерації я скажу, що вони дізнаються про все, коли прийде час", - сказав він.

Зокрема, Карпюк вважає, що базування в Криму Чорноморського флоту Росії є бомбою сповільненої дії і несе в собі загрозу безпеці держави.

Він сказав, що організація прогнозує повторення в Криму подібної в Південній Осетії ситуації.

"Всі чудово розуміють, що Грузія - перша. Наступний - Крим, Севастополь", - сказав він.

Він вважає ескалацію напруженості в Криму на даний момент підтвердженням цього.

Нагадаємо, що УНА-УНСО, всеукраїнська громадська організація "Пора" і всеукраїнська організація "Тризуб" ім. Степана Бандери вимагають негайного виведення Чорноморського флоту Росії із Севастополя.

10 серпня Україна застерегла Росію від участі кораблів Чорноморського флоту Росії в конфлікті в Південній Осетії і повідомила, що може заборонити їх повернення на свою територію.

Росія визнала це недружнім кроком. Україна готова до переговорів з Росією по поверненню російського Чорноморського флоту до Криму, повідомляє Ukraine News.

Зараз ви читаєте новину «Українські націоналісти готують кораблям ЧФ Росії "гідну" зустріч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі