четвер, 16 липня 2020 17:58

"Українська мова - основа держави. Хто проти цього - злочинець" - виступ Юхновського підняв Раду

"Українська мова - основа держави. Хто проти цього - злочинець" - виступ Юхновського підняв Раду
"Не бійтеся воювати, на те у вас є Збройні сили", - звернувся Юхновський до президента Зеленського

Виступові народного депутата 4 скликань, академіка Ігоря Юхновського з нагоди 30-ї річниці ухвалення Декларації про державний суверенітет України присутні у Верховній Раді кілька разів аплодували стоячи.

Академік звернувся до президента Володимира Зеленського.

"Я хотів би як найстаріший, як академік, як ветеран Другої світової війни звернутися до вас, шановний пане президенте. Я спостерігав обличчя вашої шановної дружини, коли ви приймали присягу, її глибоке, чисте потрясіння. Вже це дає вам велику плату і кредит довіри. Не згубіть його. Нехай ваша українська мова стане рідною і чудовою за своїм мелодійним звучанням. Нехай такою вона стане у вашій родині. Від вас яскравим світлом нехай вона пошириться на ваших соратників і на всю державу (тривалі оплески у залі).

Державність української мови - основа української держави. Зараз хто проти цього є державним злочинцем (оплески).

Шановний пане президенте, нехай ваш попередник стане вашим радником і опорою. Не дозвольте знижувати авторитет попередніх президентів. Йде війна за землю, за Україну. Пане президенте, будьте рішучим, мудрим і непереможним. Не бійтеся воювати, на те у вас є Збройні сили всієї країни", - сказав Ігор Юхновський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: Шість років ми захищаємо свій суверенітет від російської агресії

Також він звернувся до народних депутатів.

"Шановні депутати 9-го скликання, шановні мої колеги. Будьте працьовитими. Бережіть честь Верховній Раді. Своїми діями, мовою, зовнішнім виглядом. Заведіть обов'язково дрескод. І одержуйте накінець шалену радість від прийнятих хороших законів, законів Української держави", - сказав академік і знову викликав оплески залу.

Україна відзначає 30-річчя прийняття Декларації про державний суверенітет. Документ ухвалили 16 липня 1990 року.

Зараз ви читаєте новину «"Українська мова - основа держави. Хто проти цього - злочинець" - виступ Юхновського підняв Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі