четвер, 14 березня 2019 17:10

Українська "еліта" працює не на Україну, а діє, як ворожий агент - Корнацький

Яких змін потребує країна. Як повернути окуповані території. Чому вибори не вирішать проблеми, які зібралися за 27 років незалежності, і як Україні вийти на новий економічний рівень в інтерв'ю Gazeta.ua розповідає народний депутат 65-річний Аркадій Корнацький. Він балотується на посаду президента України.

Зустрічаємося о 8:00 у офісі неподалік станції метро "Площа Льва Толстого" у Києві. У приймальні нікого нема. Працівники приходять на 9:00. Аркадій Олексійович запрошує у кабінет. Він невеликий, облаштовані три робочі місця - самого господаря, його сина Павла і доньки Марії.

Я уважно перечитав програми всіх кандидатів. Всі пишуть одне й те ж - "за все хороше, проти всього поганого". Але ніхто не пише, як досягти того хорошого. Крім мене, - говорить Корнацький.

Автор: Тарас Подолян
  Аркадій Корнацький: "Поки нишпорки олігархів у особі керівників партій, міністрів, голів адміністрацій керують країною, нічого змінити на краще не можна"
Аркадій Корнацький: "Поки нишпорки олігархів у особі керівників партій, міністрів, голів адміністрацій керують країною, нічого змінити на краще не можна"

Дзвонить телефон. Аркадій Олексійович перепрошує. Говорить 5 хв.

Це жінка з мого округу. Їй потрібні ліки, яких в Україні нема. Замовлю за кордоном. Сподіваюся, скоро перешлють.
У народу в Україні одна біда: як вижити і пережити владу. З "опозицією" включно. Відколи я став народним депутатом - понад 90 відсотків усіх звернень - "дайте грошей". Народ доведений до зубожіння. Це і було і є справжньою і основною "реформою" протягом 27 років - обкрадання народу. Зробили людей жебраками.

Що вас найбільше непокоїть у виборчому процесі 2019 року?

Що не буде реального волевиявлення. На дільниці може прийти тільки та частина суспільства, яку можна купити або змусити. Голосуватиме мало молоді, підприємців. Коли участь у виборах бере 30-40 відсотків виборців - це голосування не репрезентативне. Бо частина прийшла за гроші, друга - за гречку, третя - через гіпертрофовану ненависть до якогось кандидата або навпаки - через безумну любов. Четверті - під тиском адмінресурсу. Скажуть вчителям прийти - вони прийдуть і проголосують так, як директор школи вкаже. Це спотворене волевиявлення. Тому найбільшою проблемою президентських виборів буде спотвореність їхніх результатів.

Ваша програма називається "Влада - народу". Що вона передбачає?

Повна назва моєї програми - "Всю політичну "еліту" - геть! Владу і добробут - народу". У ЦВК зареєстрована в півтора рази скорочена версія, є обмеження по об'єму. Альфа й омега моєї політичної програми - одночасне, повне і негайне усунення всієї так званої "еліти" із влади і політичного поля. Поки ми не проженемо її, можна і не марити про нову державну політику. Потрібно негайно вигнати із влади всіх найманців - і російських, і західних, і наших олігархів. Вони всі - слуги ворогів і вороги України. Без цього на краще нічого не зміниться.

Як бачите таку люстрацію?

Ще зовсім недавно я вважав і навіть записав у програмі, що це можна зробити двома способами. Перший - це Майдан. Але з огляду на останні події з так званими протестами так званих націоналістів стало зрозуміло, що черговий Майдан проведе до влади тільки чергову частину тієї ж самої політичної "еліти". Бо ці "протестувальники" є ніким іншим, як найманцями корупціонерів. Жодного іншого висновку - бо нема нікого іншого, хто б їх фінансував. А хто платить, той і замовляє музику. І ні до чого іншого, крім як до великої крові, наступний Майдан не призвів би.
Тому залишається реальним тільки другий спосіб, передбачений моєю програмою - революція "зверху", в правовий спосіб, через укази президента. Ними за лічені дні можна зупинити все зло, що панує в країні. І негайно почати будувати державу для народу. Я твердо знаю, як це зробити і, без жодного сумніву, можу це зробити. Ніхто інший з усіх кандидатів у президенти на таке не здатен і такого не зробить.

Автор: Тарас Подолян
  Аркадій Корнацький: "Те, що робиться на Донбасі, - це частина стратегії з розвалу України"
Аркадій Корнацький: "Те, що робиться на Донбасі, - це частина стратегії з розвалу України"

Петро Порошенко назвав п'ять пріоритетних галузей економіки: аграрна, ІТ, машинобудування, туризм і логістика. Що ви змінили б у цьому переліку?

Я його розширив би разів у сто. Непріоритетних напрямків розвитку суспільства бути не може. Так само й напрямків розвитку економіки. Якщо є відхилення в один бік, це означає, що страждає решта.
Україна повинна розвиватися в усіх напрямках.
Виокремлення галузей - це передвиборча риторика. Так дають сигнал певним категоріям виборців: "ми про вас думаємо".

Є спосіб викорінити топ-корупцію?

Іншого варіанту відповіді, ніж повністю ліквідувати "політичну еліту", не існує. Різні пропозиції щодо подолання корупції, які щодня чуємо - це повна маячня. Як і все інше, що пишуть кандидати у президенти і про що говорять так звані експерти. Нічого із цих казок не буде, поки влада в руках олігархату. Доки їх нишпорки в особі керівників партій, міністрів, голів адміністрацій керують країною, ніяких змін на краще не станеться. Відверто кажучи, народ вже давно хотів би позбутися корупції навіть шляхом фізичного знищення політичної "еліти". Як кажуть жартівники, самим ефективним способом є автомат Калашникова.

Автор: Тарас Подолян
  Аркадій Корнацький: "Який би аспект життя України не взяли, усе зводиться до злочинів узурпаторів влади, які понад чверть століття тримають Україну в удавці"
Аркадій Корнацький: "Який би аспект життя України не взяли, усе зводиться до злочинів узурпаторів влади, які понад чверть століття тримають Україну в удавці"

Ви мали прибутковий бізнес, але почали займатися аграрною сферою. Що стало причиною?

Я ніколи не був агробізнесменом, це штамп недолугих журналістів. Так, я народився і виріс у селі, й дуже радий цьому. Змалку працював у колгоспі. Відслужив у армії, провчився в університеті у Москві шість років, став правознавцем. Вісім років працював юристом у різних державних установах, у 1989 році зайнявся юридичним бізнесом у Москві й Підмосков'ї. У 1998 році земляки-односельці звернулися по допомогу, тому що були у відчаї. Давно не бачили не тільки зарплати, але й перспектив. Весь колгосп працював на голову колгоспу і його кумів з районного начальства. Так проводилася аграрна й земельна реформа. Станом на середину 90-х років у сільському господарстві були створені ідеальні умови для закріпачення і пограбування селян так званою партійно-господарською номенклатурою. Вона почала паразитувати на земельних та майнових паях селян з перспективою несправедливого заволодіння ними. Я гордий тим, що зламав ці плани і створив чи не єдиний в Україні прецедент чесних стосунків з селянами. Я дав батькам-колгоспникам гроші, і сім'я Корнацьких викупила за договірною ціною всі земельні й майнові паї односельчан. Купила колгосп. Звісно, потім також були інвестовані великі кошти в техніку та все інше, необхідне для виробництва. Але від самого початку я сказав односельчанам: керувати господарством і працювати в ньому будете ви. Так що моя спорідненість із аграною і сільською сферою - через моє селянське походження, плюс я інвестую в порятунок і розвиток українського села.

Ви написали концепцію сільської політики. Яких змін потребує аграрна галузь?

Аграрна галузь і сільська політика – це різні речі. Зараз аграрна галузь фактично є ворогом села. Вона забрала у селян землю, але дала дуже мало робочих місць. І їх кількість щороку меншає. А скоро взагалі будуть безпілотні комбайни, трактори, оприскувачі. Де селянину дітися? Відповідь - заробляти у своєму дворі. Але в таких умовах, які в повній мірі були б європейськими. Щоб і молоді було не противно і не соромно займатися селянською справою.

Як цього досягти?

Моя сільська політика передбачає надання селянам господарських споруд модульного типу. Я назвав їх модуль-хлівами. Це маленькі сучасні енергоефективні споруди, які займають площу – 6,4 на 12,6 метрів. Тобто, всього лиш 80 квадратних метрів. На кожній присадибній ділянці без проблем знайдеться місце. Там є тамбур, де можна роздягнутися. Санпропускник, щоб помити руки, або прийняти душ, вдягнути спецодяг. Далі - невеликий кормоцех, а за його стіною – приміщення для тварин. Модуль-хліви є різних видів, але перш за все це будуть свинарники й корівники. Свиней можна одночасно вирощувати 45 голів, корів - шість. Уявіть собі, за рік у модуль-хліві у відмінних санітарних умовах і без важкої фізично праці селянин 110 свиней вирощує - замість двох-трьох важкою працею і по коліна в гною у звичайному хліві.
В Україні близько 4,5 мільйона селянських дворів. Коли таких модуль-хлівів у одному селі буде хоча б декілька десятків, ставимо модуль-цех. Там переробляють продукцію, надають їй товарного вигляду і відправляють у торговельну мережу або її закуповує держава.
Тоді селянин зможе заробляти, як на заробітках за кордоном. Але там працює каторжно, а тут не відривається від сім'ї, працює у власному подвір'ї.

Які переваги для економіки матиме запровадження такої системи на селі?

Щонайперше - не просто для економіки, а для України як такої. Зараз село знищується, а без села не буде України. А буде село і вироблене селянами продовольство - Україна не тільки залишатиметься Україною, - українці будуть здоровою нацією. На внутрішньому продовольчому ринку селяни зможуть витіснити олігархів. Тому олігархат - читай "влада" - і знищує селянина, що йому конкурент на внутрішньому ринку не потрібен. А олігархічну курку їсти гидко - м'ясо як вата. Яйця від цих курей скоро можуть догнати за якістю китайські, які вже роблять з пластмаси. Треба дати можливість селянину жити - і він дасть здорове життя всій країні. Це великі інвестиції. Та у світі є багато вільних коштів. Буду залучати їх до моєї програми Сільської політики. А пілотний проект - Модуль-хлів-свинарник - я зробив за власні кошти, він вже успішно працює у садибі Бориса і Ольги Варецьких у селі Кумари Первомайського району Миколаївщини.

Автор: Тарас Подолян
  Аркадій Корнацький: "Українська продажна "еліта" переважно веде країну по російському шляху"
Аркадій Корнацький: "Українська продажна "еліта" переважно веде країну по російському шляху"

Болюче питання - земельне.

Земельна політика має визначатися новим земельним законодавством - бо чинне страшно спотворене корупціонерами, - і зокрема законом про обіг земель сільськогосподарського призначення, якого поки що нема. Я є автором альтернативного законопроекту, він зареєстрований у Верховній Раді під №5535-1. Тут все відповідає інтересам селянина, фермера і держави. Основний законопроект - реєстраційний N 5535 - написала земельна мафія. Це пограбування селян і фермерів та смерть селу. Який закон буде ухвалений, такою і буде аграрна політика.

Що змінить відкриття ринку землі?

Воно змінить долю країни або в кращу, або в трагічну сторону. Земля не повинна ставати біржовим товаром, як якась акція. Земля – це основний засіб виробництва. Це національне багатство і народна власність. Сільгоспземля може бути приватизована тільки селянином. В українському суспільстві існує хибна думка, що кожен громадянин України має право отримати у власність безоплатно сільгоспземлю - це неправда. Такого у законодавстві нема. 19 стаття Земельного кодексу України встановлює, що кожна категорія землі має спеціальний правовий режим. Це означає, що тільки певний суб'єкт має право на землю певної категорії.

Мешканець міста не є сільгоспвиробником, як селянин. Тому не має права приватизувати землю сільгосппризначення. Він живе у місті - воно стоїть на землі, працює в установі, їздить транспортом - теж по землі. Так реалізує своє право на землю. Врешті решт, має право на безоплатну приватизацію землі у місті під забудову. До того ж, набагато дорожчої землі, ніж сільськогосподарська. Також містянин має право приватизувати безоплатно ділянку в садовому товаристві або під дачу. А якщо мешканця міста потягне у сільсгоспвиробництво, і він захоче отримати землю у власність для ведення фермерського господарства, тоді він має стати фермером, переїхати в село і набувати право на ту землю. Якщо на той час буде у наявності не приватизована місцевими селянами земля. А сидіти у місті, придбати сільгоспземлю і потім здавати її безземельному селянину в оренду, зробити з нього наймита – неприйнятно. Земля була і має залишатися селянською. Це запорука збереження культури, фольклору, етнографічних надбань нації. В основі всього лежить земля і селянство.

Малі фермерські господарства і селяни-одноосібники скаржаться на несправедливі умови розподілу дотацій на галузь. Вони отримують мізер, а великі холдинги – мільярди. Дотації взагалі потрібні?

У світі нема сільського господарства, яке не отримує дотацій. Наші колгоспи і радгоспи були не ідеальною формою організації праці, але це були потужні сільгоспвиробники. Вони існували в умовах планово-збиткової системи, тому дотувалися. Селяни не дотувалися, але закривали понад половину внутрішнього ринку продовольства. Треба було розумно реорганізувати колгоспи, а не знищувати їх, як це зробила "еліта" - так звані реформатори. Корівники, свинарники, конюшні, майстерні, машино-тракторні станції не були так знищені фашистами під час Другої світової війни, як у 1990-х роках "елітою". Ця наша реформаторська сволота спочатку знищила країну, а тепер каже, що вони зробить якийсь "новий курс". Україні тільки один "новий курс" насправді потрібен - всю політичну "еліту" - за грати.

Як виправити ситуацію?

Треба переламати світогляд фактично всього українського суспільства. Воно дезорієнтоване. Це результат стратегії, застосованої до України на початку 1990-х.
Західні центри впливу вирішили реалізувати свої інтереси. Росія – свої. Після розпаду Радянського Союзу у Москві створили штаб по Україні. На Заході свої штаби. Кожен має власні інтереси. Тільки інтереси українців усім збоку.
Українська продажна "еліта" переважно веде країну по російському шляху. Та ж сама "реформа місцевого самоврядування". У Росії вона була завершена в 2003 році. Там більше нема місцевих органів народної влади під назвою "ради народних депутатів". Є муніципальні округи. Європейська назва, яка прикриває знищення демократії й узурпацію влади. Точно за тією ж моделлю все роблять у нас, в тому числі під "патріотичні" крики про те, що Росія агресор. Кричать "Росія ворог" і роблять абсолютно все те, що вигідно Москві. Ведуть Україну до розвалу під назвою "федералізація". Хочу підкреслити, що це дружно роблять і влада, і так звана опозиція. Особливо "Батьківщина", вона відіграє провідну роль у знищенні народовладдя в Україні, бо профільний комітет Верховної Ради, який проштовхує "реформу самоврядування", очолює вірний слуга Юлії Тимошенко - Сергій Власенко. 1 квітня 2014 року Кабінет міністрів затвердив Концепцію цієї грубо антиукраїнської "реформи". Ще кров не засохла на Майдані, а вони вже мали готові документи для неї! Бо насправді підготовили їх вже давно за наказом з-за кордону. Один із головних авторів "концепції" - Іван Кириленко, права рука Юлії Тимошенко. Затвердили і почали ламати країну.
І те, що робиться на Донбасі, - це теж частина стратегії з розвалу України. Тільки купа "корисних ідіотів" вважає, що у нас йдуть реформи.

Як повернути Крим і Донбас?

Як юрист, я переконаний, що це можна зробити у міжнародно-правовий спосіб. П'ять років втратили. Є багато міжнародно-правових інструментів, якими можна було б змусити Росію повернути наші території. Не можна вплинути на країну-агресора через санкції проти конкретних осіб чи компаній. Санкції мають бути введені проти країни-агресора.
У нас практично не задіяний міжнародно-правовий інструментарій. Переконаний - умисно. Без всякої іронії, це зрада на рівні "еліти", щонайперше - Мін'юст і МЗС. Є Будапештський меморандум, який підписали країни-гаранти, коли Україна віддавала ядерну зброю. Там США, Велика Британія, Росія. Це правовий документ, який пише, що у разі ядерного нападу підписанти мають захистити Україну. Це не означає, що обов'язково має бути атомна бомба застосована. Ядерна держава анексувала частину території України - це і є ядерний напад.
Недавно Трамп сказав, що на США напали. Хто б ви думали? Наркокартелі, контрабандисти. Тому запровадив у США надзвичайний стан. Вони торгують наркотою, а він каже: нападають на державу. Молодець. Прирівнює діяння кримінальних злочинців до нападу на країну. Якщо якомусь американському дипломату на іншому кінці світу наступили на улюблений мозоль - це загроза національній безпеці США. Теж правильно. А нашій "еліті" треба, щоб спочатку море крові народної пролилося - тоді, можливо, почешеться. І то, якщо в Брюсселі дозволять. Мерзотники. І завербовані агенти - без всякого сумніву.

Тобто, зараз мали б працювати над поверненням окупованих територій у юридичній площині?

Звичайно. Але натомість у нас розкрадають мільярди бюджетних коштів на зарубіжну правову допомогу.
Який би аспект життя України зараз не взяли, усе зводиться до злочинів політичної еліти. До узурпаторів влади, які понад чверть століття тримають Україну в удавці. Доки ми не усунемо цих бандитів, нічого не зміниться.

Як ви заробили свій капітал?

Я на державній службі відпрацював вісім років після університету. Тоді всі установи були державними. Працював старшим юристконсультом. Почав із 140 рублів на місяць, доріс до "стелі" в 190. Розумів, що ніякого кар'єрного росту у мене бути не може, бо я у списках неблагонадійних. Із студентських років був дисидентом.
В кінці 1998 року із університетськими друзями почав займатися бізнесом. Я вів юридичні справи і загальне керівництво. Зароблені кошти інвестував у створення земельно-інвестиційних комплексів. Спочатку це були 10-20 соток, потім гектари, потім десятки і сотні гектарів під різні цілі. Від автозаправок і торгівельних комплексів до сучасних заводів, котеджних містечок, великих кооперативів.

Ви – фаховий юрист з успішною кар'єрою. Для чого пішли в політику?

Бо не звик і не хочу миритися з несправедливістю. Хочу перебороти мерзоту, яка захопила у свої лапи українську владу. Зробити це можна одним способом – викинути їх із політики і самому прийти до влади.

Зараз ви читаєте новину «Українська "еліта" працює не на Україну, а діє, як ворожий агент - Корнацький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі