пʼятниця, 04 квітня 2008 19:35

Українська делегація веде в Москві переговори з "Газпромом"

Українська делегація в Москві провадить переговори з ВАТ "Газпром" (Росія).

Про це УНІАН повідомило поінформоване джерело.

За словами співрозмовника агенції, до складу делегації увійшли керівник групи радників прем`єр-міністра України Віталій Гайдук, голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина, його перший заступник Ігор Діденко і заступник Володимир Тріколіч.

Тему переговорів джерело не уточнило.

Як повідомляв УНІАН, 31 березня делегація НАК "Нафтогаз України" відвідувала Москву для продовження переговорів з ВАТ "Газпром" щодо постачання газу в Україну.

25 березня Президент України Віктор Ющенко заявив, що на сьогодні Україна заборгувала Росії 2 млрд. дол. за спожитий з початку року газ.

Президент також повідомив, що доручив уряду та прем`єр-міністрові невідкладно сформувати директиви та відправити делегацію до Москви для переговорів. На думку Ющенка, на переговорах повинно йтися про об`єми й умови постачання газу 2008 року.

Тим часом 27 березня прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що в НАК "Нафтогаз України" не існує боргу за газ перед російським ВАТ "Газпром" у сумі 2 млрд. дол.

Раніше Тимошенко також заявляла, що НАК "Нафтогаз Україна" на переговорах з ВАТ "Газпром" керуватиметься постановою уряду від 19 березня 2008 року, якою з низкою поправок затверджено газову угоду від 12 березня, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Українська делегація веде в Москві переговори з "Газпромом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі